De betekenis van Reiki

By 8 november 2022Blog
Reiki
 

Inzicht

Reiki is een energetische therapievorm die ‘energy healing’ of gewoonweg ‘healing’ genoemd wordt. Deze energetische therapievorm gaat vooral om de overdracht van energie met de handen om klachten op lichamelijk, emotioneel, mentaal, of spiritueel gebied te verminderen. In deze blog vertellen we je alles wat je wilt weten over Reiki, de betekenis van het woord en de betekenis van de reiki tekens.

Wat is de betekenis van Reiki?

Reiki is de overdracht van universele levensenergie. Je kunt ‘reiki’ namelijk verdelen in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent). De universele levensenergie wordt overgedragen van mens op mens om lichaam, geest, en ziel in balans te brengen en gezond te houden.

Wat is het doel van Reiki?

Wanneer iemand problemen ervaart in zijn leven zoals emotionele pijn, negatief denken, gemis van liefde, angst of lichamelijk letsel dan kunnen er energieblokkades in het lichaam ontstaan. De levensenergie kan hierdoor minder goed doorstromen. Dit kan na verloop van tijd lichamelijke en mentale klachten en ziektes veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, depressie enzovoorts.

Het doel van een Reiki behandeling is om de energie weer te helpen doorstromen en de blokkades te verwijderen. Hierdoor is er meer ontspanning mogelijk, kan pijn worden verminderd en zullen ook symptomen van ziektes verminderen. Reiki boost het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Het helpt je lichaam om weer in balans te komen. Op deze manier kan Reiki veel betekenis toevoegen aan het leven van mensen.

Wat zijn reiki symbolen?

Reiki symbolen zijn symbolen die kunnen worden gebruikt door een reiki beoefenaar bij het besturen van universele energie. Het doel hiervan is om een zo sterk mogelijke verbinding te krijgen met het universum. Binnen reiki bestaan er verschillende niveaus, namelijk reiki 1, 2 en 3. Vanaf de tweede graad worden de energetische symbolen toegepast. Hieronder vind je de verschillende reiki symbolen en hun betekenis.

De betekenis van 5 reiki symbolen

Cho Ku Rei

Cho Ku Rei staat bekend als het krachtsymbool. Met behulp van Cho Ku Rei kan de sterkte en richting van de universele energie worden bepaald.

Sei He Ki

Het tweede symbool, Sei He Ki wordt ook wel het emotiesymbool genoemd. Dit symbool gaat namelijk in op het emotionele aspect van heling. Het symbool kan diepgaande emoties zoals liefde en verdriet losmaken. Ook kan het gebruikt worden om gedachten, personen etc. te reinigen.

Hon Sha Ze Sho Nen

Het derde reiki symbool is Hon Sha Ze Sho Nen. Dit symbool wordt ook wel het afstandssymbool genoemd, omdat het mogelijk maakt om reiki op afstand toe te passen.

Dai Ko Myo

Dai Ko Myo, het vierde symbool, staat ook wel bekend als het mastersymbool. Dit symbool zorgt voor een verbinding met het universum. Gezien de kracht van dit symbool wordt het symbool niet toegepast bij iedere reiki behandeling.

Raku

Het laatste symbool is Raku, oftewel de vuurslang. Dit symbool wordt voornamelijk gebruikt om een reiki behandeling af te sluiten.

 

De voordelen van een reiki behandeling

Hoewel levensenergie niet meetbaar is door wetenschappelijke technieken, is deze wel voelbaar voor de beoefenaars en mensen die een Reiki behandeling aangaan. Iedereen ervaart Reiki op zijn eigen manier. De doorstroom van de energie zou in ieder geval de volgende voordelen met zich mee kunnen brengen:

  • Reiki kan pijn verlichten en genezing versnellen;
  • Reiki kan helpen om te ontspannen en minder stress te ervaren;
  • Reiki kan je helpen om beter te slapen en meer focus en energie te krijgen;
  • Reiki kan helpen om onderdrukte emoties de vrije loop te laten;
  • Reiki kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en zorgt voor een versterking van het immuunsysteem;
  • Reiki kan helpen om oude (negatieve of onnodige) patronen te doorbreken;
  • Reiki kan de verbinding met jezelf versterken;
  • Reiki kan jou meer zelfvertrouwen geven en je helpen om meer balans in je leven te creëren.

 

Met reiki betekenis toevoegen aan jouw leven

Nu je meer weet over de betekenis van Reiki, de voordelen van Reiki en de verschillende tekens, nodigen we je uit om zelf te ervaren wat Reiki voor betekenis aan jouw leven kan toevoegen. Neem contact met me op en ik introduceer je graag aan de wereld van Reiki!