Wat is een reading?

By 28 december 2022Blog
Orakelkaarten
 

Spirituele groei

Alles is energie – je gedachten, je lichaam, je emoties, maar ook je overtuigingen en projecties. Ook alles wat we hebben meegemaakt, de lessen die we hebben geleerd en de thema’s die we te doorgronden hebben worden als het ware opgeslagen in jouw energiesysteem. Al deze energie kan worden waargenomen.

Energie waarnemen doen we eigenlijk al een beetje wanneer we iemand voor de eerste keer zien. Door op ons gevoel af te gaan, krijgen we een eerste indruk van iemand. Dit is te vergelijken met een reading. Alleen een reader heeft geleerd om zijn/haar eigen oordelen, projecties en ervaringen buiten beeld te laten en op basis van de energie een zo zuiver en neutraal mogelijk beeld te krijgen van iemand. In deze blog gaan we wat dieper in op readings en leg ik uit of ik ook in mijn eigen praktijd werk met readings.

Wat is een reading?

Bij een reading wordt er bewust, intuïtief informatie waargenomen die zich bevindt in het energiesysteem (in auralagen en chakra’s) van iemand. Een reading kan een goed beeld geven wat er momenteel afspeelt in iemands leven en waarom. Er zijn allerlei soorten readingvormen. Zo bestaat er bijvoorbeeld aura reading en tarot reading.

Wat gebeurt er tijdens een reading?

Tijdens een reading gaat de reader zo goed mogelijk omschrijven wat er zichtbaar is in jouw energie. Zo vertelt hij/zij bijvoorbeeld meer over waar jij je op dit moment in je leven veel mee bezig houdt en wat er voor jou belangrijk is.

Waarom een reading?

We worden allemaal wel eens geconfronteerd met belangrijke levensvragen. Het doel van een reading is om meer inzicht te krijgen in jezelf, hoe je momenteel in het leven staat en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn. Ook kan de reader inzichten verschaffen over de mogelijke tegenwerkende krachten in jouw leven en de dingen die jij nog te leren hebt. Zo kan een reading je heldere inzichten geven over het thema of vraagstuk waar je je momenteel mee bezig houdt.

Deze heldere en vaak verrassende inzichten kunnen bijdragen aan je groei en ontwikkeling. Je weet na de reading immers beter wat je nodig hebt om persoonlijk te groeien en hebt de handvaten om de juiste keuzes voor jezelf te maken. Een reading kan je ook motiveren om ergens met beide benen in te stappen. Waar het eerst voelde alsof je stil stond of werd tegengehouden door iets, kan de reading je in beweging hebben gebracht.

Wat is aura reading?

Een van de readingsoorten is aura reading. Iedereen heeft een aura, een energieveld dat je omringt. Dit persoonlijke energieveld is voor iedere persoon uniek. De kleuren van jouw energieveld vertellen iets over jou als persoon en jouw karakter.

Bij een aurareading gaat het om een intuïtieve waarneming van de energie van jouw uitstraling en de interactie met je omgeving. Het is als het ware een momentopname, met het verleden op de achtergrond en verwijzingen naar de toekomst.

Een aura reading kan belangrijke inzichten geven, bijvoorbeeld over je persoonlijke balans. Door het lezen van jouw aura, kunnen namelijk invloeden van eenzaamheid, stress en eventuele gezondheidsklachten worden waargenomen.

hart

Wat is tarot reading?

Dan is er ook nog tarot reading, het leggen van tarotkaarten om meer inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Tarotkaarten zijn kaarten met symbolische afbeeldingen die op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld voor persoonlijkheidsanalyse, voor meditaties, als hulpmiddel bij coaching of als instrument om de toekomst te voorspellen of in contact te komen met psychische gaven.

Om iedere persoon hangt een energetische trilling. Deze trilling verandert regelmatig en wordt bepaald door onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ook tarot kaarten hebben een trilling. Deze kaarten voelen bovendien de trillingen die er op dat moment hangen rondom de aarde, oftewel in de kosmos. Bij het lezen van kaarten komt er vaak een trilling in de kosmos die de tarotist onbewust opvangt en gebruikt om te bepalen welke kaarten er getrokken worden. De getrokken kaarten kunnen ons meer vertellen over een persoon.

Een tarot reading behoort momenteel (nog) niet bij de activiteiten van Via Novalis.

Reading en healing bij Via Novalis

Heb jij momenteel het gevoel dat je vast zit of heb je een belangrijk vraagstuk of een uitdaging in je leven? Bij de coachingstrajecten van Via Novalis komen we tot de kern van jouw vraagstuk door readingsvormen te combineren met andere methodes, waaronder het stellen van belangrijke vragen. Wanneer we samen tot de kern van jouw vraagstuk zijn gekomen, kunnen we een geschikte manier van coaching of healing bepalen. Denk bijvoorbeeld aan Healing Tao of de Reis naar jezelf. We laten jou graag zien dat jij je geluk in eigen handen hebt.