Yin Yang

Chi Kung 


Chi Kung is een oude Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen.
Dit gebeurt door middel van:

-Ademhaling
-Lichamelijke beweging
Meditatie
-Visualisatie

Met Chi Kung oefeningen wordt Chi geactiveerd, beheerst en gestuurd. Chi is de kracht die stroomt in alles wat leeft. (Chi) staat voor levensenergie, (Kung) betekend kunst of vaardigheid. Chi Kung kun je dus vertalen als het beheersen van en werken met levensenergie. Door het regelmatig beoefenen van Chi Kung, leer je vastzittende energie vrij te maken, oude energie af te voeren, en nieuwe energie op te bouwen. Hierdoor help je lichaam en geest in balans te brengen en gezond te houden.

Healing Toa als extensie

Je kan ook Healing Toa gebruiken, dit is een uniek systeem van meditatie en Qi gong. Dit unieke systeem is gecreëerd door Mantak Chia en is een methode om bepaalde ziektes te genezen, spanningen los te laten en om biede zelfs te voorkomen. Door lichaamsoefeningen en eenvoudige oefeningen technieken toe te passen kan je Chi of levensenergie vermenigvuldigen. Toa is een natuurlijke weg die je bewandeld. Bij Toa staat evenwicht en harmonie centraal. Door Healing Toa toe te passen kan je meer in contact brengen met je eigen lichaam. Ook zal Healing Toa je leren met de meer interactie te hebben met je omgeving, door middel van de vijf elementen.

Chi KungChi Kung oefeningen

Chi Kung oefeningen kunnen verdeeld worden in een rustige en beweeglijke variant. Bij de actieve Chi Gong beweegt het lichaam zich van de ene houding in de andere. Bij de passieve vorm beweegt het lichaam niet. De Chi wordt echter bewust gestuurd doordat men op de geconcentreerde wijze visualiseert en ademt. Er zijn ontelbaar veel stijlen om Qi Gong te beoefenen. Ze zijn allemaal gebaseerd op het verkrijgen van balans en een optimale ademhaling en lichaamshouding. Het gaat er hier ook niet om dat je zoveel mogelijk Chi Gong stijlen zou moeten aanleren. Het is belangrijker dat je de oefening ervaart door het voelen van de Chi in jouw lichaam en dat de oefeningen goed uitgevoerd worden. Chi Kung oefeningen kunnen zowel staand, zittend of liggend uitgevoerd worden.Chi Kung oefeningen

Heb je zin om op een gezellige, ontspannende manier, alle stress en spanningen van de dag los te laten? Even met jezelf bezig te zijn, jezelf centraal zetten! Dan is Chi Gong wellicht iets voor jou.

Chi Kung avonden en kosten

Chi Kung wordt wekelijks in groepsverband gehouden, op de woensdagavond van 19.30 uur -21.00 uur. Je kunt ook voor privélessen bij mij terecht.

Er is geen voorkennis voor nodig. Tijdens deze avonden zal ik je leren om lekker op het ritme van de oefeningen te ontspannen. Het is aan te raden om loszittende kleding te dragen en makkelijke schoenen. Je mag ook op je sokken de oefeningen doen.

Voor een avond vraag ik een bijdrage van € 10,- (contante betaling).

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het contactformulier.

Liefs Ellie

Chi Kung