Ontspannen

Reiki Cursus


Algemene informatie over de Reiki cursus

Wil jij graag een Reiki cursus volgen zodat jij ook jezelf een Reiki behandeling kunt geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Aangezien een Reiki cursus op talloze manieren gegeven kan worden, leg ik je graag uit wat ik doe en hoe ik dat doe. Zo vind ik het uitermate belangrijk dat je eerst meerdere keren een Reiki behandeling neemt, voordat je een Reiki cursus gaat volgen. Op deze manier kan jouw lichaam alvast wennen aan deze energie en kun je al aan enkele blokkades werken. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede begeleiding krijgt tijdens het traject. Ik weet namelijk uit ervaring dat dit niet altijd gebeurt, vervolgens krijgt men spijt en doet er verder niks meer mee. Het is geen jas die je zomaar uit en aan trekt. Het is iets voor het leven, waar men zorgvuldig en met respect mee om moet gaan. Wil dat Reiki in de toekomst een meerwaarde in jouw leven is en wil je graag aan jouw persoonlijke ontwikkeling werken? Dan moet je beseffen dat dit proces tijd nodig heeft. De Chinese Muur is namelijk ook niet binnen één dag gebouwd. Spreekt mijn methode jou aan en wil je graag een Reiki cursus? Neem dan gerust contact op mij. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk gesprek, waarbij we kunnen kijken en voelen of er een persoonlijke klik is. Dan is ook dat mogelijk.

Hoe verloopt een Reiki behandeling cursus?

Zoals ik al eerder heb vemeld, beginnen we eerst met Reiki behandelingen. Na vijf behandelingen kan ik jou gaan inwijden voor Reiki 1. Deze inwijding duurt globaal 4 à 5 uur. Tijdens deze inwijding leer ik jou, hoe jij jezelf een Reiki behandeling geeft. Maar je zult nog veel meer over Reiki gaan leren. Reiki cursus 1 is namelijk puur voor jezelf. Het doel is om jezelf beter te leren kennen en te ervaren hoe het is om jezelf te behandelen, waardoor je aan jouw blokkades kunt gaan werken. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ik de cursus op individuele basis geef. Feitelijk ben jij op dat moment dus de enige cursist. Dit doe ik niet zomaar. Want persoonlijke aandacht om aan jouw persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen te werken, vind ik ontzettend belangrijk tijdens dit proces. Daarnaast weet ik uit ervaring dat het veel prettiger is om de volledige aandacht te krijgen, waarbij privacy centraal staat.

Je kunt je vast wel voorstellen dat de cursus aardig wat tijd zal gaan duren. Daarom geef ik je graag een indruk van het tijdsbestek. De eerste drie behandelingen zullen wekelijks zijn en de twee laatste om de twee weken. Hierdoor krijg jij de ruimte om te wennen aan het veranderingsproces en om in jouw thuissituatie alvast te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.  Na de laatste Reiki behandeling zullen we een afspraak maken voor de Reiki inwijding. Doorgaans kan deze afspraak al kort na de laatste behandeling plaatsvinden.
Bij een cursus waar je dus (gemiddeld) vijf keer een Reiki behandeling krijgt, duurt de gehele cursus ongeveer 10 weken (2 à 3 maanden).
Na de inwijding maken we nog een afspraak voor een “terugkomdag”. Tijdens die “terugkomdag” zullen we samen bespreken hoe het is gegaan en zal ik alle vragen beantwoorden, die je nog voor mij hebt. Deze afspraak zal ongeveer vier weken na de inwijding plaatsvinden. Uiteraard is ook deze dag een onderdeel van het cursus pakket.

Vervolg op de Reiki cursus

Zodra je de Reiki 1 inwijding cursus hebt afgerond, heb je nog de mogelijkheid om een Reiki 2 cursus te volgen. Reiki 2 bestaat uit drie symbolen, waarbij je ook leert om Reiki op afstand te sturen. Je gaat een stapje verder en leert ook hoe je anderen een Reiki behandeling kunt geven. We houden ons tijdens de cursus intensief bezig met de symbolen, zodat je ze zelf goed leert hanteren en je handen nog meer gaan stromen. Na Reiki 2 is er ook nog Reiki 3A, ook wel aspirant master genoemd. Na Reiki 3A is er voor de mensen die graag een eigen praktijk willen beginnen een Reiki 3B cursus. Het verschil tussen 3A en 3B is dat je bij Reiki 3B zelf mensen leert inwijden. Uiteraard dien je hier wel een examen voor af te ronden. Verdere toelichting hierover staat bij de rubriek Reiki inwijdingen.

Interesse om een Reiki cursus te volgen?

Als je door mijn methode van aanpak enthousiast bent geworden en je graag een Reiki cursus wilt volgen. Neem dan direct contact met me op, om de eerste afspraak te plannen. Dit kun je zowel telefonisch als door middel van het contactformulier doen. Ik verheug me er in ieder geval nu al op.
Mocht je nog vragen hebben sta ik je uiteraard ook graag te woord.

De kosten van de cursus

De gehele cursus, inclusief de Reiki behandelingen, les materiaal en Reiki 1 certificaat, kost € 325,-.
Betaling kan vooraf op het volgende IBAN rekeningnummer: NL95INGB0701921544. Vermeldt hierbij je naam en ‘Reiki cursus′.
Uiteraard kun je ook contant betalen en indien gewenst ook in termijnen betalen.

Je hoeft geen eten of drinken voor tijdens de cursus van thuis mee te nemen. Hier zal ik namelijk voor zorgen.

Ik verheug me al om met je samen te werken.

Liefs Ellie
reiki cursus