Evenwicht

 HEALING TAO


Healing Tao is een unieke methode, dat Chi Kung en meditatie met elkaar combineert en waarvan Mantak Chia de grondlegger is. Het is een zelfhulp methode om zowel ziekte te genezen als spanningen los te laten en heeft het doel beide te voorkomen. De basis van Healing Tao draait om het vermeerderen van de levensenergie, ook wel Chi genoemd. Dit kan bereikt worden door middel van eenvoudige technieken en het uitvoeren van lichaamsoefeningen. Voorbeelden van deze lichaamsoefeningen zijn Innerlijke glimlach (gaan glimlachen in de organen), Helende geluiden (spanning en stress loslaten), Hemelse kringloop (energie door het lichaam laten circuleren), IJzeren hemd Chi Kung (Lichaam in de aarde wortelen) en Chi Zelf-Massage. Met behulp van deze oefeningen leer je meer contact te maken met jouw eigen lichaam.

TAO staat voor de natuurlijke weg, de weg die jij bewandelt. Harmonie en evenwicht zijn hierbij van essentieel belang. Lichaam, ziel en geest zijn vanuit de TAO geïntegreerd in één. Daarom is het Universal Healing TAO een methode om te genezen én te voorkomen dat je ziek wordt. Je zelfhelende kracht wordt door middel van deze methode gestimuleerd en je levensenergie of CHI wordt vermenigvuldigd. Balans en evenwicht zijn niet alleen cruciaal binnen Healing TAO, maar zonder twijfel ook in het leven.

Healing Tao

Healing Tao basis

In de Universal Healing TAO Basis opleiding beginnen we altijd met ervoor te zorgen dat er geen energie meer weg lekt. Maak je lichaam wakker met een eenvoudige vorm van zelf massage. We leren bewust te worden van onze organen en daardoor deze te gaan voelen. Je leert je organen kennen en lief te hebben, om zodoende spanning in de organen los te laten. Leer op je structuur te staan, zonder veel spierinspanning te gebruiken. Hierdoor kan jouw energie beter stromen en als er meer energie is, kun je deze laten circuleren en balanceren. Voel de interactie met je omgeving gekoppeld aan de vijf levensfases en de bijbehorende vijf elementen.

bloemen

Chi Zelf Massage

Met behulp van de Chi Zelf Massage kom je terug in je lichaam. Wrijf of klop op alle delen van je lichaam op een zachte, vredelievende manier. Het geeft veel bewustzijn en stimuleert de Chi flow, de energiestroom, in jouw lichaam. Het brengt je geest terug in je lichaam en je leert jouw lichaam écht te voelen.

Innerlijke Glimlach

De innerlijke glimlach meditatie geeft veel rust en ontspanning. Door het uitoefenen van de Innerlijke Glimlach wordt het als het ware stil in je lichaam en je hoofd. Het is een goede manier om stress te verminderen. We gaan namelijk contact maken met onze organen en ze liefhebben. De Chi van je glimlach en liefde is van hoogwaardige kwaliteit en werkt genezend. Tijdens de oefening leer je te glimlachen naar alle delen van het lichaam, inclusief de organen, de klieren, de spieren en het zenuwstelsel. Een glimlach straalt namelijk liefdevolle energie uit en heeft de kracht om te herstellen en te verjongen. Met deze liefdevolle energie glimlachen we dus als het ware naar onze organen, zodat spanningen en negatieve emoties zich omzetten in vitaliteit, creativiteit, genezing.

Helende Geluiden

Met de oefening Helende geluiden, van de Healing Tao basis opleiding, leren we spanningen los te laten. Elk orgaan heeft zijn eigen positieve en negatieve emoties. Door verschillende redenen kunnen organen vervuild en gespannen raken. Bijvoorbeeld door stress, overbevolking, slechte voeding, slechte lichaamshouding, lucht vervuiling, angst en/of eenzaamheid. Hierdoor ontstaan spanningen en raakt de energiestroom geblokkeerd, met als gevolg dat de organen oververhit raken. Overmatige fysieke of emotionele spanningen zijn namelijk vaak oorzaak van oververhitting in de organen.

Hemelse Kringloop

Door het uitoefenen van de Innerlijke glimlach en Helende geluiden zal je levenskracht geleidelijk toenemen, waardoor spanning en stress verdwijnt. Het is op dat moment wel verstandig, om die extra energie goed te kunnen verdelen door het hele lichaam. Je kan deze energie namelijk in wonderlijke energiebanen door het lichaam laten circuleren. De Hemelse Kringloop is een oefening om je levensenergie (Ofwel Chi) beter te laten circuleren in je lichaam.

Healing Tao

Iron Shirt Chi Kung

Iron shirt Chi Kung I of IJzeren hemd Chi Kung zijn houdingen om terug op je structuur te leren staan. Het zijn houdingen om je lichaam en geest te aarden. Dikwijls worden voornamelijk de grote spieren gebruikt om te staan. Er wordt helemaal geen aandacht besteedt aan al die kleine pezen en ligamenten, de werkelijke structuur van het lichaam. Iron Shirt Chi Kung is een methode om die kleine pezen, spiertjes en aanhechtingen wederom te gaan voelen, versterken en te stretchen of rekken. Je houding gaat vrijwel geen moeite meer kosten en je hebt bijna geen spierkracht meer nodig om recht te staan. Het is net alsof je wortels diep in de aarde hebt zoals een boom, maar je kruin houdt connectie met de hemelkracht.

Workshop Healing Tao

Met een aantal eenvoudige meditaties en bewegingsvormen zoals Chi Zelf Massage, Innerlijke Glimlach, Helende geluiden en de Hemelse kringloop laten we spanning, stress en onzuiverheden los. Met behulp van Chi Kung worden we bewust van ons lichaam én bouwen we verder energie op. Het werkt zeer ontspannend, je wordt bewust van wie je bent en komt in verbinding met de natuur en jouw bron.
We bespreken ook kort het ontstaan van het leven als mens. De vraag die we ons hierbij stellen is: hoe kom ik op de Aarde? Om deze vraag te beantwoorden staat de 5 elementen leer centraal, omdat de bijbehorende 5 levensfasen van groot belang zijn in een mensenleven. Net zoals dat voeding, op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak, belangrijk is. De 5 elementen komen daarom regelmatig aan de orde tijdens de Universal Healing TAO-lessen.

De Healing Tao basis opleiding wordt door mij tijdens 8 sessies van elk 2 uur gegeven. Onderwerpen die tijdens deze workshop aan de orde komen zijn onder andere: Innerlijke Glimlach, Helende Geluiden, Chi Zelf Massage, Hemelse Kringloop, Toning en Iron Shirt Chi Kung.

De indeling van de Workshop

De sessies waarop de workshop plaatsvindt, trappen we altijd af met een korte meditatie om lekker te ontspannen. Ook sluiten we deze sessies altijd af met de lotus meditatie, waardoor het hoofd en het hart één worden en we meer in balans raken. Hieronder zie je een overzicht van de workshop sessies en bijbehorende oefening(en):

Eerste en tweede sessie: Innerlijke glimlach

Derde en vierde sessie: Helende geluiden

Vijfde en zesde sessie: Chi zelfmassage

Zevende en achtste sessie: Kringloop en IJzeren hemd Chi Kung

Iedereen kan deelnemen aan deze workshop dagen, want er is geen specifieke voorkennis vereist. Tot slot wordt er tijdens de workshop voor drinken en een lunch gezorgd.

De Healing Tao workshop duur en kosten

De workshop wordt één op één gegeven en de datum en het tijdstip wordt in onderling overleg bepaald. Uiteraard kun je altijd bellen voor meer informatie.Healing Tao

De prijs voor de gehele workshop is €300,-. De bijdrage voor losstaande onderwerpen zijn: €75,-(dit zijn 2 sessies per onderwerp)
Dit bedrag dien je vooraf te betalen op IBAN rekeningnummer: NL95INGB0701921544. Vermeldt bij de betaling: ‘naam + basis TAO′.
Uiteraard kun je ook contant betalen en/of indien gewenst in termijnen.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kun je gerust telefonisch contact met me opnemen, of gebruikmaken van het contactformulier.

Liefs Ellie