Evenwicht

 HEALING TAO


Healing Tao is een uniek systeem van Chi Kung en meditatie, waar Mantak Chia de grondlegger van is. Het is een zelfhulp methode om ziekte te genezen, spanningen los te laten en beide te voorkomen. De basis gegeven is het vermeerderen van de levensenergie of Chi. Dit kan bereikt worden met eenvoudige technieken en door lichaamsoefeningen te doen. Dit zijn dan Innerlijke glimlach (gaan glimlachen in de organen), Helende geluiden (spanning en stress loslaten), Hemelse kringloop (energie door het lichaam laten circuleren), IJzeren hemd Chi Kung (Lichaam in de aarde wortelen) en Chi Zelf-Massage. Hierdoor leer je meer contact te maken met jouw eigen lichaam.

TAO is de natuurlijke weg, de weg die je gaat. Harmonie en evenwicht zijn essentieel in de TAO. Lichaam, ziel en geest zijn vanuit de TAO geïntegreerd in EEN. Het Universal Healing TAO is een methode om te genezen en te voorkomen dat je ziek wordt. Je zelfhelende kracht wordt gestimuleerd. Het is een methode om je levensenergie of CHI te vermeerderen. Balans en evenwicht is cruciaal in het Healing TAO, of beter in het Leven.

Healing Tao

BASIS Healing Tao

In het Universal Healing TAO Basis opleiding beginnen we met te zorgen dat er geen energie meer weg lekt. Maak je lichaam wakker met een eenvoudige vorm van zelf massage. We leren onze organen voelen. Daardoor brengen we bewustzijn in de organen. Leer je organen kennen en heb ze lief. Leer spanning in de organen loslaten. Leer op je structuur staan, zonder veel spierspanning. Energie kan beter stromen. Als er meer energie is, laat je de energie circuleren en balanceren. Voel de interactie met je omgeving gekoppeld aan de vijf levensfases, de vijf elementen.

bloemen

Chi Zelf Massage

Met de Chi Zelf Massage kom je terug in je lichaam. Wrijf of klop op alle delen van je lichaam op een zachte, vredelievende manier. Het geeft veel bewustzijn. Het stimuleert de Chi flow, de energiestroom. Het brengt je geest terug in je lichaam, je leert jouw lichaam voelen.

Innerlijke Glimlach

De innerlijke glimlach meditatie geeft veel rust en ontspanning. Het wordt als het ware stil in je lichaam en je hoofd. Het is een belangrijk middel om stress op te heffen. We gaan contact maken met onze organen en ze liefhebben. Je glimlach en liefde heeft een energie van hoge kwaliteit die genezend werkt. Met deze liefdevolle energie glimlachen we naar onze organen zodat spanningen en negatieve emoties zich omzetten in vitaliteit, creativiteit, genezing.  We glimlachen naar alle delen van het lichaam, inclusief de organen, de klieren, de spieren en het zenuwstelsel. Een glimlach straalt liefdevolle energie uit. De liefde heeft herstelkracht en verjongt.

Helende Geluiden

Met Helende geluiden laten we spanningen los. Elk orgaan heeft zijn eigen positieve en negatieve emoties. Door verschillende redenen kunnen organen vervuild of gespannen raken: stress, overbevolking, slechte voeding, slechte lichaamshouding, lucht vervuiling, angst, eenzaamheid.  Hierdoor ontstaan spanningen waardoor de energiestroom geblokkeerd geraakt en de organen raken verhit. Overmatige fysieke of emotionele spanningen zijn vaak oorzaak van oververhitting in de organen.

Hemelse Kringloop

Door de innerlijke glimlach en helende geluiden te doen, zal je levenskracht geleidelijk toenemen doordat spanning verdwijnt. Het is nu goed die extra energie goed te verdelen in het hele lichaam. Je kan de energie daarvoor in wonderlijke energiebanen door het lichaam laten circuleren. Het is een oefening om je levensenergie (je Chi) beter te laten circuleren in je lichaam.

Healing Tao

Iron Shirt Chi Kung

Iron shirt Chi Kung I of IJzeren hemd Chi Kung zijn houdingen om terug op je structuur te leren staan. Het zijn houdingen om te gronden. Dikwijls worden voornamelijk de grote spieren gebruikt om te staan. Er wordt helemaal geen aandacht besteedt aan al die kleine pezen en ligamenten, de structuur van het lichaam. Iron Shirt Chi Kung is een methode om terug die kleine pezen, spiertjes, aanhechtingen te gaan voelen, te oefenen, versterken en stretchen of rekken. Je houding wordt moeiteloos en je hebt bijna geen spierkracht nodig om recht te staan. Het is als of je wortels hebt als een boom, diep in de aarde. Toch houdt je kruin connectie met de hemelkracht.

Workshop Healing Tao

Met een aantal eenvoudige meditaties en bewegingsvormen zoals Chi Zelf Massage, Innerlijke Glimlach, Helende geluiden, de Hemelse kringloop laten we spanning, stress, onzuiverheden los. Met de Chi Kung worden we bewust van ons lichaam en bouwen we verder energie op. Het is zeer ontspannend. Je wordt bewust van wie je bent, in verbinding met de natuur, in verbinding met je bron.
We bespreken ook kort het ontstaan van leven als mens. Hoe kom ik op de Aarde? De 5 elementen leer of de 5 levensfasen zijn belangrijk in een mensenleven. De elementen komen regelmatig aan de orde in de Universal Healing TAO-lessen. Net als voeding belangrijk is, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak.

De basisworkshop geef ik in vier dagdelen. Onderwerpen die tijdens deze workshop aan de orde komen zijn o.a.: Innerlijke Glimlach, Helende Geluiden, Chi Zelf Massage, Hemelse Kringloop, Toning en Iron Shirt Chi Kung.

De indeling van de Workshop

Deze workshop dagen beginnen wij altijd met een korte meditatie om lekker te ontspannen. Deze dagen worden afgesloten met de lotus meditatie om meer in balans te zijn door het hoofd en het hart een te laten zijn.

Eerste Dag: Innerlijke glimlach

Tweede Dag: Helende geluiden

Derde Dag: Chi zelfmassage

Vierde Dag: Kringloop en IJzeren hemd Chi Kung

Deze dag workshops staan open voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist. Er wordt tijdens de workshop voor drinken en een lunch gezorgd.

De Healing Tao workshop duur en kosten

De workshop wordt een op een gegeven. De datum en tijdstip wordt in onderling overleg bepaald.  Je kunt uiteraard altijd bellen voor meer informatie.Healing Tao

Prijs voor de gehele workshop is €240. Bijdrage per aparte sessie is: €60.
Vooraf te betalen op IBAN: NL95INGB0701921544
Met vermelding ‘naam + basis TAO ′
Uiteraard kun je ook contact betalen. Indien gewenst kun je ook in termijnen betalen.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het contactformulier.

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met me op.

Liefs Ellie