Spirituele groei

Reiki inwijding


Alvorens ik ga uitleggen wat een Reiki inwijding is, zal ik eerst in het kort iets over Reiki vertellen.

Wat is Reiki?

reiki inwijdingReiki is een vorm van genezing door energie, in andere culturen ook wel bekent onder de naam Chi (universele levensenergie) genoemd. Die energie zorgt voor de groei en genezing van alles wat leeft. Bij onze geboorte hebben wij allemaal deze energie tot onze beschikking. Door ingrijpende gebeurtenissen, stress, slechte voeding, burn-out, raakt de energiestroom geblokkeerd, waarmee het zelf herstellende vermogen van het lichaam wordt verzwakt waardoor je ziek kunt worden of niet lekker in je vel zit. Reiki kan jou dan helpen jou zelf herstellend vermogen weer te activeren.
tuin

Reiki Inwijding

Een inwijding is een ritueel waarbij de ingewijde ”jij dus” de mogelijkheid geboden wordt terug te keren in de eigen eenheid van lichaam en ziel. Door deze inwijding worden de verbindingen (Chakra’s) tussen lichaam en ziel geïntensiveerd, waardoor het contact met de aarde wordt hersteld, de angsten ~ niet verwerkte emoties~ worden opgelost en het zelfvertrouwen wordt versterkt. Hierdoor kun jij ook beter in jouw vel gaan zitten de inwijding zorgt ervoor dat je Reiki bij jezelf kunt doen door zelf behandeling.
Het is wel belangrijk voordat jij je wilt laten inwijden je eerst zelf een paar behandelingen hebt gehad. Waarom vraag jij je wellicht af? Als je ingewijd wordt en je hebt zelf nog niet aan jou klachten gewerkt kun je de “volle laag” krijgen. Dat komt helaas maar al te vaak voor waardoor de mensen nog dieper in de put geraken en spijt kunnen krijgen van hun initiatie. Dat zou zonde zijn van deze mooie methode waarbij je leert jezelf zo goed te kunnen helpen en anderen.

Reiki inwijding 1,2,3A,3B

Reiki 1

Is puur voor jezelf je leert op deze manier zelf aan je blokkades te werken door Reiki bij jezelf toe te passen door een zelf zelfbehandeling die je leert tijdens de Reiki cursus. Door mijn eigen Reiki ervaringen en andere cursisten weet ik dat het belangrijk is veel tijd te besteden aan zelf behandeling. Alleen de handen op je eigen lichaam te voelen is al een ervaring. Wij gaan ons ook bezig houden met de geschiedenis van Reiki, chakra s, aura s, meditaties, en met visualisaties. Je krijgt die dag vier initiaties en ter afsluiting een certificaat.

Reiki 2

Bij de inwijding van Reiki 2 worden nog meer blokkades opgeruimd zodat je een zuiverder kanaal kunt worden en het helpt jou verder met jouw persoonlijke ontwikkeling ook jouw energie capaciteit door deze Reiki inwijding wordt vergroot en je leert Reiki op afstand sturen en je krijgt 3 Reiki symbolen waar wij intensief mee gaan oefenen.  Je leert ook hoe jezelf en anderen kunt gaan behandelen met gebruik van de symbolen. Wij gaan die dag ook leren reiki afstand te sturen.de inwijding bestaat uit 1 initiatie.  Naar afsluiting krijg je een certificaat.

Reiki 3A en Reiki 3B

Het verschil tussen deze twee is: Bij 3B kun jezelf mensen gaan inwijden en cursussen geven bij 3A is dat niet mogelijk. Tussen deze twee kan een tijd van 1 jaar of langer zitten. Dat heeft met ieder zijn eigen ontwikkeling te maken.

De Reiki 3A inwijding

Deze inwijding bestaat uit 1 initiatie van het vierde symbool. Daarnaast staat de inwijding ook in het teken van leren omgaan met emoties en gevoelens van uit de tao gedachten. Waarbij ik gebruik maak van de zelfhulp methode Healing Tao. Waardoor je beter leert contact maken met jezelf. Je leert door deze methode beter naar de signalen van jouw lichaam te luisteren. Je staat nu nog krachtiger in je energie. Dit alles wordt afgesloten met een Reiki 3A certificaat en dan ben je Reiki Aspirant Master. Naar afsluiting krijg je een certificaat.

De Reiki 3B inwijding

Naar de Reiki 3A inwijding gaan wij samen een traject in van persoonlijke ontwikkeling, ter voorbereiding voor Reiki 3B. Waar gebruik gemaakt wordt van het boek niet morgen maar nu van Wayne Dayer waar vragen over gesteld worden in de vorm van huiswerk wat wij doornemen. De bedoeling is dat wij om de veertien dagen bij elkaar komen om die vragen dan samen door te nemen. Zo gaan wij ook werken met inzichtkaarten, symbolen kaarten, bewustzijnskaarten, spiegelkaarten, meditaties, visualisaties en leren jouw eigen   muur te bouwen, en afbreken, en wat verder voor jou nodig is voor jou verdere persoonlijke ontwikkeling.je leert ook hoe jezelf een cursus kunt op zetten of hoe je visiekaartjes maakt. En wat er verder nog nodig is voor een praktijk op te zetten. Als afsluiting van dit traject krijg je een examen. Je gaat leren hoe je een ander gaat inwijden voor Reiki 1 Reiki 2 Reiki 3. Dat gebeurt in meerderen dagen. De inwijding dag bestaat uit een initiatie en certificaat Reiki Master. Proficiat jij bent nu Reiki Master en kunt vanaf nu zelf gaan inwijden en op jouw eigen uniek manier cursussen geven. Naar afsluiting krijg je een certificaat.

Het gaat niet alleen maar om het behalen van een certificaat. Reiki Master betekent zoveel meer. Het is voornamelijk werken vanuit je hart. Het begeleiden van de medemens in hun eigen persoonlijke groei. Het is ook een onderneming.

Tijdens deze cursus dagen wordt voor eten en drinken wordt gezorgd.

Wij maken die dag ook een afspraak voor een terugkomdag, zodat je wat je geleerd hebt kunt komen laten zien of als je vragen hebt dit te bespreken. Deze dag is kosteloos.

Ieder mens is anders en heeft een andere ontwikkeling, de ene heeft voldoende aan Reiki 1 en de ander wil graag Reiki Master worden. Dat is het mooie hieraan. Iedereen heeft een eigen keuze en vrije wil. Ik geef jou alle ruimte. Dit is mijn werkwijze met Reiki. Ik bied jou alle ondersteuning die jij nodig hebt voor jou eigen spirituele ontwikkeling.

Kosten van de Reiki inwijding

Om je een indruk te geven, De inwijdingen duren 5 à 6 uur en worden aaneensluitend op een dag geven. Tijdens deze dag zorg ik voor eten en drinken. Op het einde van de Reiki inwijding krijg je een certificaat.

Reiki 1 inwijding   kost €175
Reiki 2 inwijding   kost €200
Reiki 3A inwijding kost €250
Reiki 3B inwijding kost €550

Betaling kan vooraf op IBAN: NL95INGB0701921544
Met vermelding ‘naam + Reiki inwijding′
Uiteraard kun je ook contact betalen. Indien gewenst kun je ook in termijnen betalen.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het contactformulier.

Ik verheug mij erop jou te ontmoeten in mijn praktijk.

Liefst Ellie
landschap