Spirituele groei

Reiki inwijding


Alvorens ik ga uitleggen wat een Reiki inwijding is, zal ik eerst in het kort iets over Reiki vertellen.

Wat is Reiki?

reiki inwijdingReiki is een vorm van genezing door energie die in andere culturen ook wel bekend is onder de naam Chi (universele levensenergie). Deze energie zorgt voor de groei en genezing van alles wat leeft. Bij onze geboorte hebben wij allemaal deze energie ontvangen. Door ingrijpende gebeurtenissen, stress, slechte voeding of een burn-out raakt de energiestroom soms geblokkeerd. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam verzwakt, waardoor je ziek kunt worden of niet lekker in je vel meer zit. Reiki kan jou in dat geval helpen om jouw zelfherstellend vermogen weer te activeren.
tuin

Reiki Inwijding

Een inwijding is een ritueel waarbij de ingewijde, jij dus, de mogelijkheid krijgt om terug te keren in de eigen eenheid van lichaam en ziel. Door deze inwijding worden de verbindingen (Chakra’s) tussen lichaam en ziel geïntensiveerd, waardoor het contact met de aarde wordt hersteld, de angsten ~ niet verwerkte emoties~ worden opgelost en het zelfvertrouwen wordt versterkt. Hierdoor kun jij ook beter in jouw vel gaan zitten. De inwijding zorgt ervoor dat je Reiki bij jezelf kunt gaan doen middels zelfbehandeling.
Het is wel belangrijk dat voordat jij je gaat laten inwijden, je eerst zelf een paar behandelingen hebt gehad. Waarom dan? Als je ingewijd wordt en je hebt zelf nog niet aan jouw klachten gewerkt, dan kun je namelijk de “volle laag” krijgen. Dat komt helaas maar al te vaak voor, waardoor mensen nog dieper in de put raken en spijt kunnen krijgen van hun initiatie. Dat zou uiteraard zonde zijn van deze mooie methode waarbij je leert om jezelf en anderen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Inwijding Reiki 1, 2, 3A, 3B

Reiki 1

Reiki 1 is puur voor jezelf. Je leert om zelf aan je blokkades te werken door Reiki bij jezelf toe te passen. Dit doe je middels een zelfbehandeling die je leert tijdens de Reiki cursus. Door mijn eigen Reiki ervaringen en ervaringen van andere cursisten weet ik dat het belangrijk is om veel tijd te besteden aan zelfbehandeling. Alleen al de handen op je eigen lichaam voelen is een ervaring. Wij gaan ons ook bezighouden met de geschiedenis van Reiki, chakra’s, aura’s, meditaties en visualisaties. Je krijgt op die dag vier initiaties en ter afsluiting een certificaat.

Reiki 2

Bij de inwijding van Reiki 2 worden nog meer blokkades opgeruimd, zodat je een zuiverder kanaal kunt worden. Het helpt jou verder met jouw persoonlijke ontwikkeling en ook jouw energiecapaciteit wordt door deze Reiki inwijding vergroot. Ook leer je om Reiki op afstand te sturen en je krijgt 3 Reiki symbolen waar wij intensief mee gaan oefenen. Je leert daarnaast hoe je jezelf en anderen kunt gaan behandelen met gebruik van de symbolen. Wij gaan deze dag ook leren reiki afstand te sturen. De inwijding bestaat uit 1 initiatie.  Na afsluiting krijg je een certificaat.

Reiki 3A en Reiki 3B

Het verschil tussen deze twee is: Bij 3B kun je zelf mensen gaan inwijden en cursussen geven en bij 3A is dat niet mogelijk. Tussen deze twee inwijdingen kan een tijd van 1 jaar of langer zitten. Dat heeft met ieder zijn eigen ontwikkeling te maken.

De Reiki 3A inwijding

Deze inwijding bestaat uit 1 initiatie van het vierde symbool. Daarnaast staat de inwijding ook in het teken van leren omgaan met emoties en gevoelens vanuit de tao gedachten. Ik maak hierbij gebruik van de zelfhulp methode Healing Tao, zodat je beter leert om contact te maken met jezelf. Je leert door deze methode beter naar de signalen van jouw lichaam te luisteren. Je staat nu nog krachtiger in je energie. Dit alles wordt afgesloten met een Reiki 3A certificaat en dan ben je Reiki Aspirant Master. Naar afsluiting krijg je een certificaat.

De Reiki 3B inwijding: word Reiki master

Na de Reiki 3A inwijding gaan wij samen een traject in van persoonlijke ontwikkeling, ter voorbereiding voor Reiki 3B. Hierbij maken wij gebruik van het boek ‘niet morgen maar nu’ van Wayne Dayer. Hierover worden vragen gesteld in de vorm van huiswerk dat wij vervolgens samen doornemen. De bedoeling is dat wij om de veertien dagen bij elkaar komen om die vragen samen door te nemen. Zo gaan wij ook werken met inzichtkaarten, symbolenkaarten, bewustzijnskaarten, spiegelkaarten, meditaties en visualisaties. Je gaat ook leren om je eigen muur te bouwen en af te breken en daarnaast leer je andere dingen die nodig zijn voor jouw verdere persoonlijke ontwikkeling. Je leert ook hoe je zelf een cursus kunt op zetten, hoe je visiekaartjes maakt en andere zaken die nodig zijn om zelf een praktijk op te zetten. Als afsluiting van dit traject krijg je een examen. Je gaat leren hoe je een ander gaat inwijden voor Reiki 1 Reiki 2 Reiki 3. Dat gebeurt in meerderen dagen. De inwijdingsdag bestaat uit een initiatie en certificaat Reiki Master. Proficiat jij bent nu Reiki Master en kunt vanaf nu zelf gaan inwijden en op jouw eigen uniek manier cursussen geven. Naar afsluiting krijg je een certificaat.

Het gaat niet alleen maar om het behalen van een certificaat. Reiki Master betekent zoveel meer. Het is voornamelijk werken vanuit je hart. Het begeleiden van de medemens in hun eigen persoonlijke groei. Het is ook een onderneming.

Tijdens deze cursusdagen wordt ook voor eten en drinken gezorgd.

Wij maken die dag ook een afspraak voor een terugkomdag, zodat je later kunt aantonen wat je geleerd hebt of om eventuele vraagstukken te bespreken. Deze dag is kosteloos.

Ieder mens is anders en heeft een andere ontwikkeling. De ene heeft voldoende aan Reiki 1 en de ander wil graag Reiki Master worden. Dat is het mooie hieraan. Iedereen heeft een eigen keuze en vrije wil. Ik geef jou alle ruimte. Dit is mijn werkwijze met Reiki. Ik bied jou alle ondersteuning die jij nodig hebt voor jouw eigen spirituele ontwikkeling.

Kosten van de Reiki inwijding

Om je een indruk te geven – de inwijdingen duren 5 à 6 uur en worden aaneensluitend op een dag geven. Tijdens deze dag zorg ik voor eten en drinken. Op het einde van de Reiki inwijding krijg je een certificaat.

Reiki 1 inwijding   kost €175
Reiki 2 inwijding   kost €200
Reiki 3A inwijding kost €250
Reiki 3B inwijding kost €550

Betaling kan vooraf worden gedaan op IBAN: NL95INGB0701921544
Met vermelding ‘naam + Reiki inwijding′
Uiteraard kun je ook contant betalen en indien gewenst kun je ook in termijnen betalen.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het contactformulier.

Ik verheug mij erop om jou te ontmoeten in mijn praktijk.

Liefst Ellie
landschap