Harmonie

HEALING TAO Algemeen


Healing Tao is een uniek systeem van Chi Kung en meditatie, waar Mantak Chia de grondlegger van is. Het is een zelfhulp methode om ziekte te genezen, spanningen los te laten en beide te voorkomen. De basis gegeven is het vermeerderen van de levensenergie of Chi. Dit kan bereikt worden met eenvoudige technieken en door lichaamsoefeningen te doen. Dit zijn dan Innerlijke glimlach (gaan glimlachen in de organen), Helende geluiden (spanning en stress loslaten), Hemelse kringloop (energie door het lichaam laten circuleren), IJzeren hemd Chi Kung (Lichaam in de aarde wortelen) en Chi Zelf-Massage. Hierdoor leer je meer contact te maken met jouw eigen lichaam.

TAO is de natuurlijke weg, de weg die je gaat. Harmonie en evenwicht zijn essentieel in de TAO. Lichaam, ziel en geest zijn vanuit de TAO geïntegreerd in EEN. Het Universal Healing TAO is een methode om te genezen en te voorkomen dat je ziek wordt. Je zelfhelende kracht wordt gestimuleerd. Het is een methode om je levensenergie of CHI te vermeerderen. Balans en evenwicht is cruciaal in het Healing TAO, of beter in het Leven.

Als die energie vrij kan stromen, werkt het lichaam als een geheel. Alles wat je meemaakt en niet verteerd of volledig beleefd, zet zich ergens vast in je lichaam. De energiestroom wordt beperkt. Allerlei emoties, mentale patronen, stress, slechte voeding en vele andere dingen, vervuilen het lichaam. De energiestroom draait op een lager niveau. Als er energie blokkades zijn, is het lichaam ziek.

Healing TAO is voor mij een reinigende, helende, zelf-methode, die mij dicht bij mezelf brengt. Het maakt mij steeds meer bewuster dat alles een geheel is. Het is ook een goede ondersteuning om beter ter aarde. Voornamelijk mijn meditatie van het innerlijke landschap helpt mij in het nu te zijn. Wat gisteren is geweest is verleden. Ik kan er wel veel uit leren, maar moet er niet in blijven hangen.

Morgen weet ik niet wat er gaat gebeuren. In het nu kan ik mijn toekomst mede bepalen. Ik heb op deze manier meer contact met mijn lichaam, geest, organen en mijn ziel. Ja Healing Tao heeft mij heel veel gebracht. Doordat het mij zo goed ondersteunt wil ik graag andere hier bewust van maken. Mijn ervaring is namelijk dat je jouw gezondheid zelf in de hand hebt. Dat wil niet zeggen dat ik nooit ziek ben. Jazeker ben ik ook wel eens ziek, echter ik merk dat ik sneller herstel. Voornamelijk ook omdat ik contact kan maken met het zieke deel van mij. Ik heb geleerd wat mijn lichaam me wil vertellen door heel diep te voelen. Dit heb ik geleerd door Healing Tao en daar ben ik heel dankbaar voor. Het mooie van Healing Tao is dat iedereen dit kan leren. Groot, klein, oud of jong, het maakt niet uit. Het is voor iedereen toegankelijk! Wie weet is het iets voor jou! Je kunt het altijd eens proberen.

Ik zelf heb mijn opleiding Healing TAO Basis  gevolgd bij Luc Leyten Senior Instructeur uit België. Heb je nog vragen neem dan gerust contact met me op.

Liefst Ellie