Chi

Healing Tao Basis


In het Universal Healing TAO beginnen we met te zorgen dat er geen energie meer weg lekt. Maak je lichaam wakker met een eenvoudige vorm van zelf massage. We leren onze organen voelen. Daardoor brengen we bewustzijn in de organen. Leer je organen kennen en heb ze lief. Leer spanning in de organen loslaten. Leer op je structuur staan, zonder veel spierspanning. Energie kan beter stromen. Als er meer energie is, laat je de energie circuleren en balanceren. Voel de interactie met je omgeving gekoppeld aan de vijf levensfases, de vijf elementen.

Chi-Zelfmassage

Chi Zelf Massage is een verjonging massage beter als al die crèmepjes. Je kunt ook op deze manier contact maken met jouw lichaam. Masseer of klop op alle delen van je lichaam op een buddha waterzachte, vredelievende manier. Het geeft veel bewustzijn. Het stimuleert de Chi flow, de energiestroom. Het brengt je geest terug in je lichaam, je leert jouw lichaam voelen. Ik zelf doe het iedere morgen om zo de dag te beginnen. Het geeft mij veel energie. Hierdoor werk ik aan mijn innerlijke en mijn uiterlijke

Leer spanning in de organen loslaten. Leer op je structuur staan, zonder veel spierspanning. Energie kan beter stromen. Als er meer energie is, laat je de energie circuleren en balanceren. Voel de interactie met je omgeving gekoppeld aan de vijf levensfases, de vijf elementen.

Innerlijke glimlach

De innerlijke glimlach meditatie geeft veel rust en ontspanning. Het wordt als het ware stil in je lichaam, je hoofd. Het is een belangrijk middel om stress op te heffen. We gaan contact maken met onze organen en ze liefhebben. Je glimlach en liefde heeft een energie van hoge kwaliteit die genezend werkt. Met deze liefdevolle energie glimlachen we naar onze organen zodat spanningen en negatieve emoties zich omzetten in vitaliteit, creativiteit, genezing, …. We glimlachen naar alle delen van het lichaam, inclusief de organen, de klieren, de spieren en het zenuwstelsel. Een glimlach straalt liefdevolle energie uit. De liefde heeft herstelkracht en verjongt. Dikwijls besteden we enkel aandacht aan het uiterlijke. We weten zelfs niet hoe de organen werken, waarvoor ze dienen of zelfs waar ze zitten. Dan kunnen we de kleine veranderingen in de organen niet goed voelen en kunnen we er niet naar handelen de innerlijke glimlach heeft een sterke connectie met de thymusklier en de werking hiervan zal verbeterd worden. De thymusklier heeft een regulerende werking in leven gevende en genezende energie. De Thymusklier produceert T-cellen die abnormale cellen in het lichaam herkent en elimineert. Als dit niet goed werkt, kunnen ziekten ontstaan.

symbolen
Als je niet glimlacht, scheiden de organen gifstoffen af waardoor de energiestroom blokkeert en je ziek kan worden. Door te glimlachen, ontspant je lichaam en krijgen de organen, klieren meer ruimte om te ontgiften en voedingsstoffen op te slaan.

Als je ontspannen bent, leer je ook veel gemakkelijker. Leren doe je met heel je lichaam. Door spanningen zal de leerstof in je hoofd blijven hangen en niet kunnen integreren in je lichaam. Er is steeds een link tussen de organen en de zintuigen en hun functie.

Helende Geluiden

Met Helende geluiden laten we spanningen los. Elk orgaan heeft zijn eigen positieve en negatieve emoties. Door verschillende redenen kunnen organen vervuild of gespannen raken: stress, overbevolking, slechte voeding, slechte lichaamshouding, lucht vervuiling, angst, eenzaamheid, …. Hierdoor ontstaan spanningen waardoor de energiestroom geblokkeerd geraakt en de organen raken verhit. Overmatige fysieke of emotionele spanningen zijn vaak oorzaak van oververhitting in de organen. Verder is er dikwijls een gebrek aan contact met de natuur waardoor de natuurlijke afkoeling van de organen ook weg valt. De helende geluiden is een methode om de organen te reinigen van allerlei gifstoffen en spanningen. Het is een methode om blokkades op te heffen.

Hemelse Kringloop

Door de innerlijke glimlach en helende geluiden te doen, zal je levenskracht geleidelijk toenemen doordat spanning verdwijnt. Het is nu goed die extra energie goed te verdelen in het hele lichaam. Je kan de energie daarvoor in wonderlijke energiebanen door het lichaam laten circuleren. Het is een oefening om je levensenergie (je Chi) beter te laten circuleren in je lichaam. Deze energiebanen zijn het gouverneurskanaal en het functionele of conceptie kanaal. Het gouverneurskanaal is een Yang kanaal die langs de achterkant omhoog loopt. Hierin stroomt de energie of de informatie van wie we eigenlijk zijn. Het conceptie kanaal is een Yin kanaal en loopt aan de voorkant op het midden van het lichaam. Op deze energiestroom liggen belangrijke acupunctuur punten.

IJzeren Hemd Chi Kung

buddha2Iron shirt Chi Kung I of IJzeren hemd Chi Kung zijn houdingen om terug op je structuur te leren staan. Het zijn houdingen om te gronden. Dikwijls worden voornamelijk de grote spieren gebruikt om te staan. Er wordt helemaal geen aandacht besteedt aan al die kleine pezen en ligamenten, de structuur van het lichaam. Iron Shirt Chi Kung is een methode om terug die kleine pezen, spiertjes, aanhechtingen te gaan voelen, te oefenen, versterken en stretchen of rekken. Je houding wordt moeiteloos en je hebt bijna geen spierkracht nodig om recht te staan. Het bindweefsel wordt ook sterk geactiveerd in het Iron Shirt Chi Kung. In een goede houding is het ook gemakkelijk externe druk te weerstaan, zonder enige moeite te doen. In de houdingen maak je een sterke verbinding met de aarde. Het is alsof je wortels hebt als een boom, diep in de aarde. Toch houdt je kruin connectie met de hemelkracht.

De Basis opleiding geef ik in de vorm van een workshop. Ben je daarin geïnteresseerd kun je verdere informatie vinden bij Workshop Tao Basis. Voor verdere informatie of het maken van een afspraak neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het contactformulier.

Ik verheug me al om met je samen te werken.

Liefs Ellie
brug