Bewust Ontspannen

 

Universele levens energie

 

Harmonie

 

Intuïtie

 

Chi

 

Loslaten

 

Spirituele groei

Mindfulness Sittard


Mindfulness is een methode waar je geleerd wordt in het hier en nu te leven. Er worden je  een aantal technieken geleerd hoe je dit het beste kunt doen. De grote uitdaging is om uit je hoofd te komen en meer naar de onderbuik (ofwel Tan Ten) ook wel tweede hersenen genoemd te gaan en kunnen blijven. Door gewoon te zijn ofwel zijn tegen over doen. Gewoon niks doen alleen maar voelen. Om uit het rad van de hamster te komen door maar door te gaan en steeds meer willen en moeten. Zodat je meer rust krijgt en bewust gaat leren ontspannen. De reden hiervoor is volgens mij dat je iets aangeleerd hebt maar dat het niet in jouw systeem zit. Wat bedoel ik hiermee? Het meest belangrijkste hierbij is dat je het leert te voelen en dat het een deel van je eigen ik word. Dit gaat niet van vandaag op morgen. Nee daar gaat wel een hele tijd overheen. Je zult aan jezelf moeten willen werken. Je zult opzoek moeten gaan naar jouw innerlijk ik. Wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Dat is een proces van transformatie. Door deze persoonlijke groei borg je diep in je een andere manier van leven, denken en voelen.

Ik heb vanuit mijn eigen levenservaring een methode ontwikkeld die prefect bij het plaatje van persoonlijke groei past. Ik heb het de Reis naar Jezelf genoemd. Dit is een cursus in spirituele ontwikkeling die je helpt dit proces aan te gaan. Sta je er open voor om dit proces samen met mij aan te gaan dan zou mijn cursus Mindfulness in Sittard ” Spirituele Ontwikkeling – De Reis naar Jezelf” wat voor jou kunnen zijn.

mindfulness sittard

Samen met mij ontdekken wie jij bent, op jouw eigen unieke pad te ontdekken wat jouw talenten zijn, weten waarom je op deze aarde bent. Leren te luisteren naar jouw intuïtie. Jezelf centraal zetten, door in jouw eigen kracht te gaan staan en zo meer rust, ontspanning, vrede en geluk in jezelf te vinden. Deze cursus Mindfulness in Sittard reikt jou de tools aan om jou te ondersteunen om meer inzichten, bewustzijn en een beter zelfbeeld te krijgen en te zien hoe waardevol jij bent.

Wat wij gaan doen in deze cursus Mindfulness Sittard “Spirituele ontwikkeling- De Reis naar Jezelf?”

Bij deze cursus Mindfulness in Sittard wordt gebruik gemaakt van inzicht kaarten, bewustzijnskaarten, emotie kaarten, spirituele spellen, aarde oefeningen, meditaties, visualisaties en Chi Gong oefeningen. Je gaat je eigen muur bouwen en ook leren afbreken door het gebruik van een blokkenspel. Ook wordt er gebruik gemaakt van het boek “Niet morgen maar nu” van Wayne Dayer. Door het lezen van het boek en de vragen te beantwoorden krijg je meer inzicht en bewustzijn in jouw persoonlijke ontwikkeling. Het geeft jouw meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Het helpt jou op de weg naar jouw spirituele groei.

mindfulness cursusHoe wij dat gaan doen?

Vooraf wil ik vermelden dat de cursus 1 op 1 worden gegeven. Jij krijgt op deze manier de volle aandacht die je verdient. Wij beginnen met een meditatie om de spanning en hectiek van de dag los te laten. Daarna nemen wij samen het huiswerk door van het boek “Niet morgen maar nu”. Ik geef hier ook even aan dat er ook dagen zijn waarbij geen huiswerk gemaakt wordt, omdat er dan gebruik wordt gemaakt van een spel. Zo maken wij ook gebruik van inzicht kaarten, bewustzijnskaarten en lekker ontspannen en bewegen met Chi Gong oefeningen. Dit gebeurt zowel staand, of zittend. We sluiten af met een meditatie. Je krijgt op het einde het huiswerk mee voor de volgende keer. Je krijgt bij deze cursus ook een werkboek. Tijdens deze cursus maak ik gebruik van Healing Tao. Healing tao is een zelfhulp methode om het lichaam goed te ontspannen en te ontgiften en beter met emoties en gevoelens leren omgaan. Je gaat  contact maken met jezelf door een reis door je lichaam te maken en ervaren dat je verbonden bent met de 5 elementen zoals: Water, vuur, hout, metaal en aarde. Je organen zijn namelijk verbonden met deze elementen. Het gaat er  voornamelijk om dat je meer in je onderbuik gaat zakken dat ook wel onze tweede hersenen wordt genoemd. Zodat je je hoofd hersenen minder gaat gebruiken en daardoor meer tot ontspanning komt en zo positiever in het leven gaat staan.

We zijn namelijk allen uniek en hebben een schatkamer. In die schatkamer zit een mooie stralende diamant namelijk je hart. Meestal zit daar zoveel pijn en verdriet dat wij liever daar geen contact mee willen maken en sluiten ons daardoor af en zetten een muur om ons heen want dan voelt men niet dat verdriet en pijn en die  teleurstellingen. Het zijn soms grote littekens die men meedraagt vanuit bv je jeugd. Je hebt op deze manier ook geleert om meer naar het hoofd te gaan. Mindfulness kan je ondersteunen om weer contact te leren maken met jouw schatkist je hart samen zullen wij graven wat er in die schatkist zit wat jouw verdriet, pijn, teleurstelling heeft bezorgd. Zodat jij veel meer plezier en rust in je leven krijgt. Deze manier van Mindfulness  “De Reis naar Jezelf” is een reis die je meer bewust maakt wie jij bent en wat jouw behoeftes  zijn  je zult doordat je lichamelijk,  geestelijk, en zowel  spiritueel bezig bent meer in evenwicht komen. Wat uiteindelijk de bedoeling is voor de mens yin en yang.  Het is de bedoeling dat wij niet alleen maar fysiek bezig zijn zoals sporten. Het is ook niet de bedoeling dat wij alleen maar geestelijk bezig zijn zoals lezen. Of dat wij de hele dag bezig zijn met het spirituele zoals mediteren. De bedoeling is dat wij het allemaal doen zodat wij meer in  evenwicht zijn.

De cursusduur en kosten van deze Mindfulness Cursus

Deze Mindfulness (Reis naar Jezelf) is een cursus die in 16 lessen gehouden wordt. Voor een indruk te krijgen wat er tijdens deze dagen aan de orde komt kijk dan op de pagina reis naar jezelf.

De bijeenkomsten zullen 1 maal per week gegeven worden.
De datums worden in onderling overleg bepaald.

De gehele cursus inclusief lesmateriaal en het boek “Niet morgen maar Nu” kost: €450 vooraf te betalen op rekening IBAN: NL95INGB0701921544
Met vermelding ‘naam + Mindfulness’
Ook kun je contant betalen. Indien gewenst kun je ook in termijnen betalen.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak neem dan gerust telefonisch contact met me op of maak gebruik van het
contactformulier.

Ik verheug me al om met je samen te werken.

Liefs Ellie

Het spiritueel centrum Via Novalis

Bij Via Novalis kun je terecht voor jouw persoonlijke ontwikkeling én ontspanning. Het is een centrum dat je ondersteunt in jouw persoonlijke reis. Ik help je ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat goed voor jou doet. Bij Via Novalis leer je om jezelf op de eerste plek te zetten en hoe uniek je als persoon bent. Ik help je het positieve uit het negatieve te halen. Jij hebt immers zelf de touwtjes in handen en je bepaalt zelf hoe je jouw leven inkleurt. Bij Via Novalis bieden we verschillende methoden en behandelingen aan om dit voor elkaar te krijgen, waaronder: mindfulness, Reiki inwijding, cursus spirituele ontwikkeling, gespreksgroep Aquarius, Healing Tao én Chi Kung. Wil jij dus jezelf persoonlijk ontwikkelen en/of volledig ontspannen? Kies dan voor spiritueel centrum Via Novalis.

mindfulness cursus in sittard