Tips om in contact te komen met je spirituele gidsen

By 20 maart 2023Blog
Spirituele gids
 

Spirituele groei

Onze spirituele gidsen zijn wezens van licht en liefde, die ons begeleiden op ons levenspad. Ze zijn altijd bij ons, zelfs als we ons er niet van bewust zijn. Het kan echter soms moeilijk zijn om met hen in contact te komen en hun aanwezigheid te voelen. Hier zijn enkele tips om je te helpen in contact te komen met je spirituele gidsen.

Wat zijn spirituele gidsen precies?

Een gids op spiritueel gebied is een liefdevolle begeleider, die je op spiritueel gebied gedurende je leven of meerdere levens begeleidt en ondersteunt. Sommige gidsen volgen jou dus vanaf je geboorte al, terwijl andere gidsen je in vorige levens reeds begeleid hebben of op latere leeftijd je vergezellen pas. Spirituele gidsen zijn zielen met wie jij in eerdere levens een leven hebt gedeeld of zielen die je in dit leven hebt leren kennen. Deze gidsen kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, zoals engelen, voorouders, dierengidsen, of andere hogere wezens. Het is belangrijk om open te staan voor de aanwezigheid van deze gidsen en te leren hoe we hun signalen kunnen interpreteren om zo ons spirituele pad te verrijken en te versterken. In de cultuur van de indianen leeft de notie van spirituele gidsen heel erg. Leer hier meer over Indianen en spiritualiteit.

Spirituele gids

6 tips om beter contact met je spirituele gidsen te krijgen

Gidsen op spiritueel gebied geven je ingevingen, die je leiden door het leven. Het is daarom handig om een goed contact te ontwikkelen met je spirituele gids, zodat je een beter inzicht krijgt in de richting die je op je pad moet nemen. Hieronder volgen een aantal tips, die je helpen om je meer open te stellen voor je spirituele gidsen.

Meditatie

Meditatie is een krachtige manier om je geest te kalmeren en je bewustzijn te vergroten. Het stelt je in staat om je te verbinden met je hogere zelf en je spirituele gidsen. Begin met het vinden van een rustige plek om te mediteren, waar je niet gestoord zult worden. Zit comfortabel en richt je aandacht op je ademhaling. Zet je chakra’s wijd open. Visualiseer jezelf omringd door licht en vraag om de aanwezigheid van je spirituele gidsen. Let op de sensaties, beelden, woorden of gevoelens die in je opkomen. Lees hier meer over een van de bekendste mediatievorm: de inzichtsmeditatie.

Volg je intuïtie

Onze intuïtie is een krachtig hulpmiddel dat ons kan helpen om in contact te komen met onze spirituele gidsen. Probeer meer te luisteren naar je innerlijke stem en vertrouw op de signalen die je krijgt. Dit kan betekenen dat je moet letten op toevalligheden, synchroniciteit, of opmerkelijke gebeurtenissen in je leven.

Intuïtie

Schrijf

Een dagboek bijhouden is een goede manier om je bewustzijn te vergroten en in contact te komen met je spirituele gidsen. Schrijf dagelijks op wat je hebt ervaren, gevoeld of gedacht. Dit kan helpen om je gedachten en emoties te ordenen en om meer inzicht te krijgen in jezelf. Je kunt ook vragen stellen aan je spirituele gidsen en hun antwoorden opschrijven. Een reactie krijg je door je ogen te sluiten met je hand boven het papier. Het eerste wat in je opkomt, schrijf je op. Deze ingeving is het antwoord van je gids op spiritueel vlak.

Praat

Je spirituele gidsen zijn altijd bij je en staan ​​klaar om je te helpen. Vraag om hun aanwezigheid en wees open voor de manieren, waarop ze met je communiceren. Dit kan betekenen dat je dromen hebt, waarin ze verschijnen, dat je plotseling inzichten krijgt of dat je gewoon een gevoel van rust en veiligheid ervaart. Ook kun je specifiek vragen om een teken van hun aanwezigheid, wat de gidsen vaak voelbaar maken middels bijvoorbeeld een kneepje in je schouder of een zuchtje wind in je haren.

Orakelkaarten

Orakelkaarten zijn een geweldig hulpmiddel om in contact te komen met je spirituele gidsen. Ze kunnen je begeleiden bij het vinden van antwoorden op vragen die je hebt en je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf. Kies een set orakelkaarten die bij je past en vraag om de aanwezigheid van je spirituele gidsen. Trek een kaart en let op de boodschap die erin staat. Veel mensen gebruiken tarotkaarten om met hun spirituele gids in aanraking te komen. Lees in dit artikel meer over hoe je tarotkaarten moet leggen.

Orakelkaarten

Mentor

Het kan nuttig zijn om een ​​mentor te zoeken, die je begeleidt bij het ontwikkelen van en contact met je spirituele gids. Een mentor kan je bijvoorbeeld helpen bij het mediteren, maar kan ook zijn eigen ervaringen met je delen. Zo helpen mentors jou indirect om de signalen en boodschappen van je gidsen te interpreteren. Een mentor kan je ook helpen bij het ontwikkelen van praktische oefeningen en praktijken, die je helpen om je spirituele verbinding te verdiepen. Een mentor kan je ook helpen bij het begrijpen van de rol van energie en intenties in het werken met spirituele gidsen. Ze helpen jou om je eigen energie te verhogen en je intenties helder te formuleren, zodat je gemakkelijker contact kunt leggen met je gidsen.

Voor een mentor kun je terecht bij Via Novalis! Lees hiervoor onze pagina over Spirituele Begeleiding en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Benieuwd naar meer informatie over spiritualiteit en het lichaam? Lees dan ook zeker onze blog over de 12 meridianen in het lichaam!