In je kracht staan

Reis naar Jezelf


Introductie Reis naar Jezelf

Reis naar jezelfReis naar jezelf is een cursus in spirituele/ persoonlijke ontwikkeling. Ik ga je nu vanuit mijn eigen ervaringen vertellen hoe deze cursus, reis naar jezelf, is ontstaan. Ik heb geleerd door mijn eigen levenservaringen dat je leert van de omstandigheden als je er voor open staat. Ik zou wel tien boeken kunnen schrijven over mijn eigen turbulente leven. Door de confrontatie met mezelf aan te gaan heb ik leren om gaan met mijn emotie en gevoelens. Daardoor kent mijn leven nu veel meer rust, ontspanning, liefde, vreugde, vertrouwen en eigenwaarde. Ik zie in mijn leven geen problemen meer, maar uitdagingen. Dat komt doordat ik de reis naar mezelf heb gemaakt. Op deze reis ben ik veel obstakels tegen gekomen. Hierdoor leerde ik, dat als mij iets irriteert, frustreert, of boos maakt, dat dat mijn gevoelens en emoties zijn. Ik kwam op deze manier dichter bij mezelf. Ik ervaarde zo dat ik geen slachtoffer was. Dat heeft mij veel bewuster gemaakt. Op deze manier leerde ik in de spiegel te kijken die een ander mij voorhield. Ook het vragen naar het waarom heeft mij heel veel inzichten gegeven en wijsheden. Het gaf mij veel ruimte om te ervaren wie ik was. Door verdriet, angst, onzekerheden los te laten.

Door open te staan voor mijn emotie en gevoelens leerde ik wat Ellie nodig had. Wat Ellie niet meer nodig had. Wat mijn talenten zijn. Ik leerde niet alleen maar symptomen bestrijden. Ik ging naar de oorzaken zoeken. Door steeds dieper naar binnen te gaan, eerlijker naar mezelf te zijn, ervaarde ik wat mijn lichamelijke klachten mij te vertellen hadden en daardoor ze zelf kon verzachten. Mijn grootste wens is altijd geweest de mens helpen door mijn eigen ervaringen in dit leven en andere levens. Dat is Ellie die ik nu ben: De Spirituele Begeleidster. Door dit proces zijn ook de thema’s ontstaan van de cursus de reis naar mezelf. Uit ervaring weet ik het zijn levenslessen die wij als mens nodig hebben om ons te ontwikkelen en uit onze slachtofferrol te komen. Ik heb deze levenslessen nodig gehad om de Ellie te zijn die ik nu ben. Zo draagt ieder huis zijn eigen kruis. Ieder heeft zijn eigen uitdagingen. Ik wil heel graag je reisleider zijn om jou te ondersteunen met jou levenslessen, zodat ook jij krachtiger en bewustvoller in het leven staat.

Thema’s cursus reis naar jezelf

Ik ga je nu mee nemen door de thema’s die bij de reis naar jezelf voorbij gaan komen en die mij heel goed geholpen hebben.

 • Het eerste thema is kennismaking. Wij beginnen eerst met hoe goed ken jij jezelf? Door het invullen van een vragenlijst. Het is belangrijk hoe jij jezelf ziet. Wellicht heb je daar nog nooit bij stil gestaan.
 • Het tweede thema heet Ontspanning. Wij gaan ons richten op het bewust ontspannen. Je ervaart zo meer rust in je hoofd en leert op die manier spanningen los te laten. Wij doen dat aan het begin van de les door even de spanningen van de dag of voorbije dagen los te laten Hierdoor kun jij je ook beter kunt concentreren. Dit doen wij bij alle bijeenkomsten lekker tijd voor jezelf. Ook goed leren aarde hoort daarbij net zoals ademhalingsoefeningen. Om goed te kunnen mediteren is het belangrijk goed te ademen en aarde. Als je goed geaard kun je het leven beter aan je en staat bewuster in het leven.
 • Het derde thema heet emotie en gevoelens. Hoe ga jij met jou emoties en gevoelens om?  Wij maken hier gebruik van de emotiekaarten, die ik zelf heb ontworpen. Daarnaast gaan wij de innerlijke glimlach doen. Dat is een meditatie die werkt op de trillingen van de organen. Die jou ondersteunen met het leren omgaan van je gevoelens en emoties en die leren loslaten.  Op deze manier leer je contact maken met je lichaam en organen waar alle emotie en gevoelens zitten.
 • Thema vier is wat is jouw muur?  Je gaat met hulp van blokken jouw muur bouwen en ook weer afbreken. Zo ga je ervaren wat de oorzaak is van jouw dagelijkse uitdagingen in jouw leven.
 • Thema vijf is grenzen stellen. Door oefeningen ervaren wat jouw grenzen zijn en leren er mee om te gaan.
 • Thema zes is wie ben ik?  Weet jij wie jij bent? Weet jij wat jij wil? Weet jij wat jouw goed doet? Dat doen wij met het kaarten spel wie ben ik?
 • Thema zeven is eigenwaarde. Door oefeningen en meditatie contact maken met het grote hart en daar de eigen waarde ervaren. Het gaat er uiteindelijk om dat jij jezelf gaat waarderen. Zodat je het niet bij anderen hoeft te zoeken. Maar de liefde en warmte bij jezelf vindt.

Reis naar jezelf

 • Thema acht is spiegelen. Je ervaart op deze manier waarom jij je irriteert, frustreert of boos reageert. Wat is de spiegel die een ander mij laat zien wat alleen maar voor onrust en stress zorgt. Je leert op deze manier je beter te verplaatsen in de ander.
 • Thema negen is wat vertelt mij mijn lichaam? Het is de bedoeling dat je leert luisteren naar de signalen van jouw lichaam, Dat doen wij door gebruik van de Healing tao. Dat is een zelfhulp- methode die helpt jouw om contact te leren maken met jouw organen. Op deze manier leer je de spanningen en stress op de organen los te laten. Dat wordt gedaan door geleide meditatie en Chi gong oefeningen.
 • Thema tien staat in het teken van ik ben wat ik eet. Wat je eet zegt iets over jou en hoe je in het leven staat. Chocola eten is niet verkeert. Alleen als je er te veel behoefte aan hebt geeft het jou een signaal dat er iets niet klopt. Met het kaartenspel je bent wat je eet krijg je meer inzichten hierom trent in. Zo leer jezelf ervaren datgene wat je tot je neemt (eet of drinkt) wat dat voor jou te zeggen heeft.
 • Thema elf staat in het teken van het ervaren van levensenergie hoe die door jou  lichaam stromen. Je gaat zo nog meer contact leren maken met jouw lichaam door de Chi Zelfmassage toe te passen. Ook deze methode komt voort uit de Healing Tao.
 • Thema twaalf staat in het teken van jouw innerlijke kind.  Het innerlijke kind kun je ook wel het gekwetste zielendeel van jezelf noemen. Het kan iets uit de jeugd of uit je vorige levens zijn dat gekwetst is en dat geheeld wil worden. Ikzelf noem mijn gekwetste kind het flower power bloemenkind. Samen gaan wij kijken wat jouw innerlijke kind jou te vertellen heeft. Dat doen wij door geleide meditatie en oefeningen.
 • Thema dertien staat in het teken van Wat vertellen kleuren mij? Kleuren hebben ons heel veel te vertellen. Zij zijn gerelateerd aan de chakra’s. Dat zijn de energiepoorten in ons lichaam. Je noemt ze ook wel draaikolken. Zij zorgen dat de energie goed doorstroomt in ons lichaam. Mocht je niet weten wat chakra’s zijn en doen. Zal ik jou daar een korte uitleg over geven. Wij gaan ook een kleurenspel doen met een kleuren poppetje die jij zelf gaat invullen. Dit die je door met kleuren te werken en vragen die tijdens het spel naar voren komen te beantwoorden.
 • Thema veertien staat in het teken van symbolen. Wij zien symbolen overal bv verkeersborden die geven aan waar je op moet letten en die zonder woorden duidelijk maken wat je moet doen. Het is een beeldspraak je spreekt met beelden. Symbolen zijn soms veel krachtiger dan woorden. Bv sprookjes spreken tot ons bewustzijn in de vorm van symbolen. Met name dromen staan bol van symboliek. Maar ook de symboliek over gebeurtenissen in het dagelijkse leven. Kun je leren ontcijferen en dan kunnen het betekenisvolle wegwijzers worden op de reis naar jezelf. Omdat te kunnen ervaren gebruiken wij het spel de taal van de symbolen.
 • Thema vijftien staat in het teken van transformeren. De bedoeling is dat je door de vorige thema’s een bewuster en inzichtelijker mens bent geworden. Wat wij gaan bekrachtigen door het transformatie spel.
 • Thema zestien staat in het teken van de afsluiting van de cursus reis naar jezelf. Wij gaan die dag de vragenlijst die men in het begin van de reis naar jezelf heeft ingevuld doornemen. Ook gaan wij het blokken spel herhalen om te kijken hoe jouw muur er nu uit ziet.

Reis naar jezelf

Bij deze cursus wordt gebruikt gemaakt van het boek “Niet morgen maar nu” van Wayne Dayer met de daarbij horende huiswerkopdrachten. Deze nemen we tijdens de lessen gezamenlijk door.

Het gaat er uiteindelijk om dat jij jezelf leert waarderen en zelfvertrouwen  hebt. Als je jezelf waardeert kom je nog dichter bij jezelf en eigen liefde. Zodat je ervaart dat jij het waard bent om van te houden. Hierdoor ga je het niet buiten jezelf zoeken. Je gaat meer genieten van jezelf en ervaar dat jij je minder stoort wat anderen van jouw vinden en hoe men over jou denkt. Dan sta jij in jouw eigen kracht!

Inzichten gedurende mijn reis naar mezelf

Men leert door de moeilijkste uitdagingen als men deze uitdaging aan wil gaan en de keien op de weg die er liggen te verplaatsen zodat het nog kleine steentjes zijn. Weet dat ook die kleine steentjes pijn kunnen doen.

In het leven is het vallen en opstaan hoe vaker jij durft te vallen zonder zekerheid en hoe vaker jij valt hoe sneller jij zult opstaan.

Het leven kan heel mooi zijn het is wat je er zelf van maakt.

Ik heb ervaren op deze reis om mijn zegeningen te tellen en het leven niet als vanzelfsprekend te zien.

Wij leven in een mooie tijd waar in spiritualiteit de leidraad zal zijn. Ieder wordt op zijn eigen tempo wakker. Geef het de ruimte om te ontwikkelen. Laadt het zaad zich ontkiemen en je zult de mooiste oogst ervaren.Reis naar jezelf