Spirituele ontwikkeling cursus: Reis naar jezelf

By 1 maart 2021Blog
Energetisch behandelen
 

In je kracht staan

Spirituele ontwikkeling cursus: Reis naar Jezelf

Reis naar jezelfReis naar jezelf is een spirituele ontwikkeling cursus met betrekking tot persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Door mijn eigen ervaringen weet ik dat je van omstandigheden kunt leren als je er voor openstaat. Ik zou wel tien boeken kunnen schrijven over mijn eigen turbulente leven. Door de confrontatie met mezelf aan te gaan, heb ik leren omgaan met mijn emoties en gevoelens. Daardoor kent mijn leven nu veel meer rust, ontspanning, liefde, vreugde, vertrouwen en eigenwaarde. Ik zie in mijn leven geen problemen meer, alleen nog maar uitdagingen.

Obstakels ervaren leidt tot bewustzijn

Deze positiviteit heb ik ontvangen doordat ik de reis naar mezelf heb gemaakt. Tijdens deze reis ben ik veel obstakels tegengekomen. Hierdoor leerde ik dat irritatie, frustratie of boosheid voortkomen uit mijn eigen gevoelens en emoties. Op deze manier kwam ik dichter bij mezelf. Ik ervaarde dat ik geen slachtoffer was. Dat heeft mij veel bewuster gemaakt. Ik leerde om in de spiegel te kijken die een ander mij voorhield. Ook het vragen naar het waarom heeft mij veel inzichten en wijsheden gegeven. Het gaf mij de ruimte om te ervaren wie ik was en verdriet, angst en onzekerheden los te laten. Dat heeft me doen inzien dat ik zelf mijn ervaring wilde delen: zo is de spirituele ontwikkeling cursus ontstaan.

Mijn persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling

Door open te staan voor mijn emoties en gevoelens leerde ik wie ik ben en wat ik nodig had. Wat mijn talenten zijn. Vind je deze onderwerpen interessant? Dan is onze cursus Niet Morgen Maar Nu misschien ook wel wat voor jou. Leer er hier meer over. Ik leerde meer dan alleen symptomen bestrijden. Ik ging zoeken naar de oorzaken. Door steeds dieper te gaan en eerlijker naar mezelf te zijn, ervaarde ik wat mijn lichamelijke klachten mij te vertellen hadden. Hierdoor kon ik deze klachten zelf verzachten. Mijn grootste wens is altijd geweest om mensen te helpen met mijn eigen ervaringen in dit leven en andere levens. Dat heeft geleid tot de Ellie die ik nu ben: De Spirituele Begeleidster.

Tijdens mijn proces zijn ook de thema’s van de cursus Reis naar jezelf ontstaan. Ik weet nu uit ervaring dat deze thema’s levenslessen bevatten die wij als mens nodig hebben om ons te ontwikkelen en uit onze slachtofferrol te komen. Ik heb deze levenslessen zelf ook nodig gehad om de Ellie te worden die ik nu ben. Zo draagt ieder huis zijn eigen kruis. Ieder heeft zijn eigen uitdagingen. Ik wil heel graag je reisleider zijn door jou te ondersteunen bij jouw levenslessen, zodat ook jij krachtiger en meer bewust in het leven staat.

Onze cursus spirituele ontwikkeling: Reis naar jezelf

Ik ga je nu meenemen in de thema’s die bij Reis naar jezelf voorbij gaan komen en die mij heel goed geholpen hebben tijdens mijn spirituele ontwikkeling. Onze cursus begint met de vraag: hoe goed ken jij jezelf? Dit antwoord zoeken we door een vragenlijst in te vullen. Het is belangrijk hoe jij jezelf ziet. Wellicht heb je daar nog nooit bij stilgestaan. Hierna richten we ons op het bewust ontspannen. Je ervaart zo meer rust in je hoofd en leert op die manier spanningen los te laten. Wij doen dat aan het begin van de les door even de spanningen van de dag of afgelopen dagen los te laten. Hierdoor kun jij je ook beter concentreren.

Ook goed leren aarden hoort hierbij, net als ademhalingsoefeningen. Om goed te kunnen mediteren is het belangrijk goed te ademen en aarden. Als je goed geaard bent, kun je het leven beter aan en sta je bewuster in het leven. Hoe ga jij met jouw emoties en gevoelens om? Dat is de volgende les. Wij maken bij dit onderdeel gebruik van emotiekaarten, die ik zelf heb ontworpen. Daarnaast gaan we de innerlijke glimlach doen. Dat is een meditatie die werkt op de trillingen van de organen. Dit helpt jou om te leren omgaan met je gevoelens en emoties en om te leren loslaten. Je leert contact te maken met je lichaam en de organen die alle emotie en gevoelens bevatten.

Dieper op jou in

Nu komen de moeilijkere thema’s aan bod. Wat is jouw muur bijvoorbeeld? Met behulp van blokken ga je jouw muur opbouwen en ook weer afbreken. Op deze manier ga je ervaren wat de oorzaak is van jouw dagelijkse uitdagingen in het leven. Hierna leer je grenzen stellen. Door oefeningen ga je ervaren wat jouw grenzen zijn en hoe je met deze grenzen om kunt gaan. Daarna gaan we nog dieper op het individu in. Wie ben ik? Weet jij wie jij bent? Weet jij wat jij wil? Weet jij wat jou goed doet? Dat vinden we uit met het kaartenspel wie ben ik? Door oefeningen en meditatie ga je contact maken met het grote hart en je eigenwaarde ervaren. Het gaat er uiteindelijk om dat jij jezelf gaat waarderen, zodat je het niet bij anderen hoeft te zoeken. Liefde en warmte vind je bij jezelf.

Zelfreflectie

Als je begrepen hebt wie je bent, dan kun je ook gaan reflecteren.Reis naar jezelf Je ervaart waarom jij je irriteert, frustreert of boos reageert. Wat betekent de spiegel die een ander mij laat zien? Je leert op deze manier om je beter te kunnen verplaatsen in de ander. Wat vertelt je lichaam je daarnaast? Het is de bedoeling dat je leert luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Dat doen wij met gebruik van de Healing tao, een zelfhulpmethode die jou helpt om contact te leren maken met jouw organen. Lees hier meer over deze methode. Op deze manier leer je de spanningen en stress op de organen los te laten. Dat wordt gedaan door geleide meditatie en Chi gong oefeningen.

Wat je eet, zegt ook iets over jou en hoe je in het leven staat. Chocola eten is niet verkeerd. Alleen als je er teveel behoefte aan hebt, geeft het jou een signaal dat er iets niet klopt. Met het kaartenspel genaamd Je bent wat je eet krijg je meer inzichten op dit gebied. Zo leer je wat hetgeen dat je tot je neemt (eet of drinkt) over jou te zeggen heeft.

Overige thema’s bij de spirituele ontwikkeling cursus

Ervaren van levensenergie en hoe die energie door jouw lichaam stroomt, is ook belangrijk voor je persoonlijke groei. Je gaat nog meer contact leren maken met jouw lichaam door de Chi Zelfmassage toe te passen. Ook deze methode komt voort uit de Healing Tao. Het innerlijke kind kun je ook wel het gekwetste zielendeel van jezelf noemen. Het kan iets uit de jeugd of uit je vorige levens zijn dat gekwetst is en dat geheeld wil worden. Ikzelf noem mijn gekwetste kind het flower power bloemenkind. Samen gaan wij kijken wat jouw innerlijke kind jou te vertellen heeft. Dat doen wij door geleide meditatie en oefeningen.

Wat vertellen kleuren je daarnaast? Kleuren hebben ons heel veel te vertellen. Zij zijn gerelateerd aan de chakra’s, de energiepoorten in ons lichaam. Je noemt chakra’s ook wel draaikolken. Zij zorgen er namelijk voor dat de energie goed doorstroomt in ons lichaam. Mocht je niet weten wat chakra’s zijn en doen, lees het alvast hier. Wij gaan ook een kleurenspel doen met een kleuren poppetje die jij zelf gaat invullen. Dit doe je door met kleuren te werken en vragen te beantwoorden die tijdens het spel naar voren komen.

Wij zien ook overal symbolen. Symbolen zijn soms veel krachtiger dan woorden. Bijvoorbeeld sprookjes spreken tot ons bewustzijn in de vorm van symbolen. Met name dromen staan bol van symboliek. Maar ook de symboliek over gebeurtenissen in het dagelijkse leven kun je leren ontcijferen. Zo kan de symboliek een betekenisvolle wegwijzer worden op de reis naar jezelf. Om dat te kunnen ervaren, gebruiken wij het spel De taal van de symbolen.

Reis naar jezelf

Doel: zelfvertrouwen

Bij deze cursus wordt gebruikgemaakt van het boek Niet morgen maar nu van Wayne Dayer en de daarbij horende huiswerkopdrachten. Deze opdrachten nemen we tijdens de lessen gezamenlijk door. Het gaat er uiteindelijk om dat jij jezelf leert waarderen en zelfvertrouwen krijgt. Als je jezelf waardeert, kom je nog dichter bij jezelf zodat je ervaart dat jij het waard bent om van te houden. Hierdoor ga je het niet buiten jezelf zoeken. Je gaat meer genieten van jezelf en ervaren dat jij je minder stoort aan wat anderen van jouw vinden. Dan sta jij in jouw eigen kracht!

Inzichten gedurende mijn reis naar mezelf

Men kan van de moeilijkste uitdagingen leren, als men deze uitdagingen aan wil gaan en de keien op de weg wil verplaatsen, zodat er alleen nog maar kleine steentjes zijn. Weet dat ook die kleine steentjes pijn kunnen doen. In het leven is het vallen en opstaan. Hoe vaker jij durft te vallen zonder zekerheid en hoe vaker jij valt, hoe sneller jij zult opstaan. Het leven kan heel mooi zijn, het is maar wat je er zelf van maakt. Ik heb door deze reis geleerd om mijn zegeningen te tellen en het leven niet als vanzelfsprekend te zien. Wij leven in een mooie tijd waarin spiritualiteit de leidraad zal zijn. Ieder wordt op zijn eigen tempo wakker. Geef het de ruimte om te ontwikkelen. Ga je spiritualiteit ontwikkelen. Laad het zaad zich ontkiemen en je zult de mooiste oogst ervaren. Wil jij ook aan deze workshop spirituele ontwikkeling deelnemen?

Meld je nu aan

Reis naar jezelf