Jij staat centraal bij mij

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki

By 9 oktober 2020Blog
Verschil tussen Magnetiseren en Reiki
 

Universele Levensenergie

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki


Magnetiseren en Reiki zijn beide alternatieve geneeswijzen die zich richten op het herstellen en balanceren van de energie in het lichaam. Hoewel ze enige overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen tussen de twee. Bij Via Novalis kunt u terecht voor beide geneeswijzen. Wij bieden echter ook andere behandelingen aan, zoals spirituele begeleiding, energetische behandelingen en tao healing.

Wat is Magnetiseren?

Magnetiseren, ook wel bekend als magnetiserende therapie, is een oude techniek. De magnetiseur gebruikt bij deze behandeling zijn handen om energie over te brengen naar het lichaam van de patiënt. Het doel is om de energiebanen van het lichaam te openen, de doorbloeding te verbeteren en eventuele blokkades op te heffen. De magnetiseur richt zich op het herstellen van de natuurlijke energiebalans in het lichaam, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen.

Hoe gaat Magnetiseren in zijn werk?

De magnetiseur gebruikt zijn handen om energie over te brengen naar het lichaam van de patiënt. Bij magnetiseren maakt de magnetiseur gebruik van de levensenergie, ook wel bekend als chi, prana of qi, die door het lichaam stroomt. De patiënt voelt over het algemeen warmte, kou, trillingen of tintelingen tijdens de behandeling. Magnetiseren kan effectief zijn bij verschillende klachten, zoals pijn, stress, vermoeidheid, slaapproblemen en emotionele problemen.

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een relatief nieuwe Japanse geneeswijze, waarbij de therapeut de handen op het lichaam van de patiënt legt om energie door te geven. Reiki betekent ‘universele levensenergie’ en richt zich op het herstellen en balanceren van de energiestroom in het lichaam. Deze alternatieve geneeswijze is gebaseerd op het idee dat alles om ons heen energie is. Hierdoor kan het kanaliseren van deze energie leiden tot genezing van het lichaam en tot het vinden van een balans.

Wat gebeurt er bij Reiki?

Bij Reiki maakt de therapeut gebruik van handoplegging op verschillende delen van het lichaam om de energie in het lichaam te herstellen en te balanceren. Tijdens een behandeling voelt de patiënt over het algemeen een diepe ontspanning, warmte en een gevoel van welzijn. De therapie kan effectief zijn bij verschillende klachten, zoals stress, angst, pijn, vermoeidheid en slaapproblemen.

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki

Verschil Reiki en Magnetiseren

Reiki is door middel van een inwijding aan te leren. Dat wil dus zeggen dat hier niet per se een bepaalde gave voor verwacht wordt, maar dat je dit door middel van inwijdingen en cursussen kunt aanleren. Magnetiseren aan de andere kant is een gave wat je wel of niet bezit. Hierbij komt dus echt een stukje talent en gevoel om de hoek kijken. Dankzij het feit dat Reiki door middel van een inwijding aan te leren is, zijn er wel duidelijk regels die je zelf kunt leren. Bij Magnetiseren aan de andere kant draait het veel meer om intuïtie, omdat hier dus voornamelijk een gave bij komt kijken.

Een ander verschil is dat Reiki meer op het bestrijden van symptomen gericht is, terwijl Magnetiseren zich focust op het aanpakken van de oorzaak. Dit komt, omdat een magnetiseur meer vanuit het universeel weten werkt en Reiki meer op het denkvermogen gericht is. Lees hier meer over de vijf principes binnen de Reiki geneeswijze om dit beter te begrijpen. Een magnetiseur heeft ervaringen opgedaan door middel van reïncarnatie. Reiki is dan weer meer gericht op de kennis uit de boeken. Dit wil echter niet zeggen dat het één beter dan het ander, het is gewoon anders. De ene heeft meer behoefte aan een Reiki behandeling en de ander aan magnetiseren.

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki

Magnetiseren en Reiki bij Via Novalis

Bij Via Novalis kun je terecht voor zowel Magnetiseren als Reiki. Bij onze professionele en ervaren Magnetiseur zal je in een vredige en huiselijke sfeer door middel van een individueel gesprek geholpen worden met je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele klachten. Een consult duurt gemiddeld een á anderhalf uur, waarbij jouw genezing centraal staat en dus op tijd niet gelet wordt. Lees op deze pagina meer wat magnetiseren voor jou kan betekenen. Wil je zelf leren hoe je moet Magnetiseren in de omgeving van Sittard, dan kun je altijd contact opnemen met onze praktijk.

Bovendien bieden wij Reiki behandelingen aan en kun je bij ons een Reiki cursus volgen. Daarnaast verzorgen wij Reiki inwijdingen, waarbij we je de mogelijkheid aanbieden om terug te keren in de eigen eenheid van ziel en lichaam. Lees in dit artikel meer over wat de Reiki inwijding inhoudt. Wil je aandacht besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling of wil je weer helemaal zen worden? Maak dan snel een afspraak en kom langs bij ons Spirituele Centrum in Sittard.

Verschil tussen Magnetiseren en Reiki