Wat is kundalini energie?

By 23 januari 2023Blog
 

Ontspannen

Je gedachten, je emoties, je lichaam, je overtuigingen en je projecties: Alles is energie. Alles wat je meemaakt, wordt in principe opgeslagen in jouw energiesysteem. Lichaamsenergie kun je bij wijze van spreken zien als de accu van je lichaam en zorgt ervoor dat je kan functioneren. Maar wat als dit niet helemaal werkt zoals je eigenlijk zou willen? Hoe breng je jouw energie weer in balans voor de optimale persoonlijke transformatie en toenemende creativiteit? In deze blog lees je meer over kundalini energie; wat de symptomen zijn, maar ook hoe het opgewekt kan worden.

Wat is kundalini energie

Het begrip kundalini stamt uit de tijd van de oude Hindoeïstische geschriften en betekent letterlijk ‘de opgerolde’. Het symbool voor kundalini energie wordt uitgebeeld als twee slangen die zich rondom de ruggengraat hebben gewikkeld en in een draaiende beweging omhoog klimmen. Het kan een krachtige energie zijn, die echter vrijwel altijd slaapt. Wanneer kundalini energie ontwaakt, dan  begint dat vanaf de basis van de ruggengraat, richting het kruintje op je hoofd. Deze energie werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak; het kan zoal helpen door middel van zelfhelend vermogen, maar ook om éénwording te realiseren. Zie het als de reis naar jezelf.

kundalini energie

Kundalini energie symptomen

Het voelen van kundalini energie verschilt van persoon tot persoon. Het ontwaken van kundalini energie kan plotseling gebeuren en kan zorgen voor verschillende symptomen zoals misselijkheid, zweten en verhoogde energie. Ook wordt het vaak vergeleken met een slang die langs je ruggengraat omhoog kruipt, zoals symbool staat voor kundalini energie. Je kan kleine pijntjes voelen, maar ook elektrische schokken. Daarnaast kan het ook invloed hebben op je slaap- en eetgewoontes. Zo slaap je plotseling minder dan eerst, of eet je meer dan voorheen of andersom.

Kundalini energie voel je vaak bij indrukwekkende ervaringen die emotioneel impact hebben. Denk hierbij aan gebeurtenissen zoals de geboorte van een kind of nadat je een moeilijke periode achter de rug hebt waar je goed doorheen gekomen bent.

Ontwaken van kundalini energie

In sommige gevallen gebeurt het ontwaken plotseling, maar kundalini energie kan je ook bewust opwekken. Je bent dan op zoek naar een wijze om de kundalini energie te laten stromen. Dit wordt vaak gedaan doormiddel van ademhalingsoefeningen en yoga. Je maakt daarbij gebruik van standaard ademhalingstechnieken: inhaleer vanuit de buik of basis van de ruggengraat en visualiseer dat de energie naar het kruintje op je hoofd stroomt. Vervolgens adem je de omgekeerde richting weer uit. Het voelen van kundalini energie kan leiden tot meer zelfbewustwording en uiteindelijke persoonlijke transformatie. Let wel op, dit is geen tovermiddel dat direct voor positieve transformaties zorgt. Het vereist geduld en moed om jouw oude gewoontes los te laten en te kiezen voor een proces van zelfontdekking.

ontwaken van kundalini energie door yoga

Tweelingzielen

Een tweelingziel is een zielsverwant: Iemand die vanaf jullie eerste ontmoeting een belangrijke rol speelt, iemand bij wie jij je thuis voelt je thuis, bij wie je jezelf kan zijn, iemand die je een beter persoon maakt, en ga zo maar door. Het is een intense reis, waarna je leven volledig verandert. De tweeling zielen zijn voorbestemd voor elkaar: de binding en aantrekkingskrachten zijn op alle aspecten aanzienlijk groot. Deze krachten activeren de kundalini energie. Kundalini energie en tweelingzielen versterken uiteindelijk elkaars krachten.

Wanneer je jouw tweelingziel tegenmoet komt, kan dit verschillende schokken in je lichaam wekken. Deze schokken staan bekend als het proces van spiritueel ontwaken, maar dan op hoog niveau, wat versterkt wordt door de kundalini energie. Tijdens de ontmoeting van jouw tweelingziel leef je in de 5e dimensie waardoor je mediamieke gaven naar voren komen; jullie zijn elkaars spirituele wederhelft.

Het klinkt als een sprookje. Wie wil dat nu niet? Tweelingzielen zijn er voor elkaar om het beste naar boven te halen, maar ze kunnen ook elkaars schaduwkanten opwekken. Wanneer je onzeker bent, verwacht je wellicht dat je tweelingziel jouw extra liefde gaat geven om zo zelfverzekerder te worden. Maar dat gaan ze niet doen; ze gaan juist op zoek naar wat jij echt nodig hebt, in dit geval afstand nemen zodat jij juist jouw eigen waarde in gaat zien en de beste versie van jezelf kunt gaan creëren, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Echter hoef je je geen zorgen te maken dat je tweelingziel afstand neemt, want gescheidenheid is slechts een illusie. Jullie chakra’s blijven altijd verbonden.

Ben je benieuwd naar de betekenis van Reiki? Lees dan hier verder.