Wat zijn energetische klachten?

By 23 januari 2023Blog
energetische klachten
 

Rust

Energetische klachten zijn veelvoorkomende ervaringen die ontstaan, ​​wanneer er een disbalans is of blokkades zijn in de energiestromen van het lichaam. Deze klachten kunnen zich manifesteren op fysiek, emotioneel en mentaal niveau en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op iemands algehele welzijn. Energetische klachten kun je behandelen met energetische therapie. Dit artikel zal dieper ingaan op energetische klachten en hoe het lichaam weer energetisch gereinigd kan worden.

Energetische klachten: betekenis en oorzaken

Energetische klachten verwijzen naar ongemakken, pijn of onevenwichtigheden als gevolg van verstoringen in de natuurlijke stroom van energie door het lichaam. Volgens verschillende alternatieve geneeswijzen stroomt levensenergie of “qi” door specifieke paden in het lichaam, bekend als de 12 meridianen. Wanneer deze energiestromen blokkades of verstoringen ondervinden, kunnen verschillende klachten ontstaan.

Hoe uiten energetische klachten zich?

Er zijn verschillende situaties die we tegemoet lopen in ons leven die voor een blokkade in ons energienetwerk kunnen zorgen, zoals opvoeding, traumatische gebeurtenissen of een negatief zelfbeeld. Deze factoren zorgen ervoor dat je energie niet doorstroomt zoals het zou moeten, waardoor er emotionele en/of fysieke klachten kunnen ontstaan. Veel voorkomende klachten als gevolg van een energetische disbalans zijn hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, paniekaanvallen, depressie en faalangst klachten.

energetische klachten aanpakken

Soorten energetische klachten

Het herkennen van energetische klachten kan soms lastig zijn, maar vaak zijn er subtiele signalen aanwezig zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen en lichamelijke pijnen die kunnen duiden op een verstoring in de energiebalans. De klachten uiten zich bovendien vaak in een bepaald gebied van je lichaam.

Pijn rechterkant lichaam spiritueel

De rechterkant van het lichaam wordt op spiritueel gebied geassocieerd met onze mannelijke aspecten. De mannelijke energie vertegenwoordigt kracht, macht en financiën. Wanneer je klachten aan de rechterkant van je lichaam ervaart, duidt dit erop dat je het gevoel hebt dat kracht ontbreekt of dat je niet in staat bent om in je materiële behoeften te voorzien. De klachten kunnen ook ontstaan door een eventuele negatieve relatie met je vader.

Pijn linkerkant lichaam spiritueel

De linkerkant van het lichaam staat spiritueel gezien voor de vrouwelijke aspecten. Deze kant staat vooral voor creativiteit, emoties en gevoeligheid. De klachten zouden ontstaan, doordat je weinig creativiteit ervaart en een te veel aan emoties waarneemt. Pijn aan de linkerkant van je lichaam kan in dit geval ook te maken hebben met een slechte relatie tussen jou en je moeder.

energetische therapie

Energetische therapie

Bij energetische therapie staat de oorzaak van de klacht centraal. Gedurende je leven kunnen onbewust trauma’s ontstaan vanuit denkpatronen of gewoontes van je naasten. Tijdens een energetische behandeling worden de energetische blokkades opgezocht om het vervolgens weer in balans te brengen. Bij een energetische behandeling neem je plaats op een energetische stoel, waarin je vervolgens volledig ontspant en bij bewustzijn blijft. De therapeut legt zijn of haar handen op jouw schouders en zal zo nu en dan vragen om enkele woorden of zinnen uit te spreken. Dit is puur, zodat je bewust wordt van wat je los laat; de blokkade wordt opgeheven en je zelfherstellende kracht wordt geactiveerd. Zo ontstaat weer de balans in jouw energie netwerk. De behandeling duurt vaak 1 tot 1,5 uur, maar dit kan ook iets langer of korter zijn. Over het algemeen moet je rekenen op tien tot vijftien behandelingen in totaal.
Meld je nu aan

 

Herstel na energetische therapie

Na de behandeling is het essentieel om rustig aan te doen en je lichaam de tijd te geven. Zorg bovendien ervoor dat je jouw lichaam de juiste voedingsstoffen aanbiedt. Door genoeg te drinken zullen de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker je lichaam verlaten. Hierdoor voorkom je klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Wel kan het zo zijn dat na de behandeling je lichaam traag aanvoelt. Geef hieraan toen en zorg voor de benodigde rust. Je lichaam is hard aan het werk om te herstellen.