Wat zijn energetische klachten?

By 23 januari 2023Blog
 

Rust

We maken het onszelf niet makkelijk. We leven in een drukke periode, waarbij we constant geprikkeld worden. Vaak volgen onschuldige problemen zoals slechts slapen, veel piekeren, extra vermoeid, enzovoorts. Al snel loopt de emmer over en ontstaan er mentale en lichamelijke klachten. Het is een lastig problematiek om op te lossen, echter bestaan er energetische behandelingen die de energie terug in balans kan brengen. In deze blog lees je wat energetische klachten zijn en hoe zo’n behandeling te werkt gaat.

Wat zijn energetische klachten

Energetische klachten ontstaan wanneer je energie in disbalans is. Er zijn verschillende situaties die we tegemoet lopen in ons leven die voor een blokkade in ons energie netwerk kunnen zorgen, zoals opvoeding, traumatische gebeurtenissen of een negatief zelfbeeld. Deze factoren zorgen ervoor dat je energie niet doorstroomt zoals het zou moeten, waardoor er emotionele en/of fysieke klachten kunnen ontstaan. Zo kan de betekenis van energetische klachten variëren van persoon tot persoon. Veel voorkomende klachten waarna een individu kiest voor een energetische behandeling zijn hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, paniekaanvallen, depressie en faalangst klachten. Maar vaak zien we ook lichamelijke klachten. Hieronder vind je een aantal klachten met de emotionele betekenis:

Klachten rechterkant van het lichaam

De rechterkant van het lichaam wordt geassocieerd met onze mannelijke aspecten. De mannelijke energie vertegenwoordigt kracht, macht en financiën. Wanneer je klachten aan de rechterkant van je lichaam ervaart, duidt dit erop dat je het gevoel hebt dat kracht ontbreekt of niet instaat bent om aan je materiele behoeften te voorzien. De klachten kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door de relatie die je met je vader hebt.

Klachten linkerkant van het lichaam

De linkerkant van het lichaam staat voor de vrouwelijke aspecten. Deze kant staat vooral voor creativiteit, emoties en gevoeligheid. De klachten zouden ontstaan doordat je weinig creativiteit voelt. Net zoals bij de klachten aan de rechterkant van het lichaam, kan het in dit geval ook te maken hebben met de relatie tussen jou en je moeder.

moeder en dochter

Energetische behandeling

Bij een energetische behandeling staat de oorzaak van de klacht centraal. Dat is de ultieme manier om de herkomst van blokkades op te sporen, welke je wellicht in je huidige of zelf vorige leven hebt opgedaan. Gedurende je leven kunnen onbewust trauma’s ontstaan vanuit denkpatronen of gewoontes van je naasten. Tijdens zo’n energetische behandeling worden deze blokkades opgezocht om het vervolgens weer in balans te brengen. Bij een energetische behandeling neem je plaats op een energetische stoel, waarin je vervolgens volledig ontspant en bij bewustzijn blijft. De therapeut legt zijn of haar handen op jouw schouders en zal zo nu en dan vragen om enkele woorden of zinnen uit te spreken. Dit is puur zodat je bewust wordt van wat je los laat; de blokkade wordt opgeheven en het zelf-herstellend kracht wordt geactiveerd. Zo ontstaat weer de balans in jouw energie netwerk. De behandeling duurt vaak 1 tot 1,5 uur, echter kan dit ook iets langer of korter zijn. Jouw herstel heeft de prioriteit.

Na de behandeling is het essentieel om rustig aan te doen en je lichaam de tijd en de juiste voedingstoffen te bieden. Door genoeg te drinken zullen de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker je lichaam verlaten. Hierdoor voorkom je klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Wel kan het zo zijn dat na de behandeling je lichaam traag aanvoelt. Geef hieraan toen en zorg voor de benodigde rust. Je lichaam is hard aan het werk om te herstellen.

Duur van herstel

Tijdens een energetische behandeling worden de blokkades opgespoord, zodat deze genezen kunnen worden. Wat energetische klachten zijn, verschilt van persoon tot persoon. En zo reageert ook ieder persoon anders tijdens het proces van herstel. Ieder lichaam geeft zelf aan wanneer en op welk niveau de blokkades loslaten; luister goed naar je lichaam om daar achter komen. Samen met je energetische therapeut kan je na de behandeling bespreken of een vervolgconsult vereist is. Of je belt zelf weer wanneer jouw lichaam aangeeft dat het weer nodig is.

magnetiseren

Wat zelf te doen bij energetische klachten

Ieder mens heeft het vermogen om iedere dag zijn bewuste keuzes te maken. Zo kan je ervoor kiezen om vanuit je hart te leven en zo los te laten wat niet bij je echte jij past. Wanneer je je durft open te stellen en stap voor stap tot jouw oorspronkelijke kern durft te komen, leer je de diepere betekenis achter de blokkade en uiteindelijk dit los te laten. Alleen door eerlijk tegen jezelf te zijn, zal je dit cruciale proces naar herstel aan kunnen gaan. Word je bewust van het feit dat je in veel gevallen zelf ook invloed hebt op hoe dingen verlopen. Je bent een klein deel van een groot geheel, maar ook jouw doen en laten hebben een impact op het geheel. Dus, neem jouw verantwoordelijkheid zelf in handen.

Nu je meer weet over de betekenis van energetische klachten, lees gerust verder over Spirituele begeleiding.